Procesul pentru ultraj in care este implicat Botomei continua

Magistratii Curtii de Apel din Suceava au casat vineri, 25 ianuarie, decizia Judecatoriei Suceava, de condamnare a doctorului in drept Vasile Botomei, acuzat de o angajata a Primariei Bacau de ultraj. Anterior, pe 24 septembrie 2012, Botomei a fost condamnat la 7 luni cu suspendare si plata unor daune morale de 25 de mii de lei.

Vasile Botomeipolitia locala a venit in numar mare la demolarea spatiilor lui Botomei„Respinge ca inadmisibil recursul declarat de Baroul Bacau cu sediul în municipiul Bacau, str. Republicii, nr. 27, A3, împotriva sentintei penale nr. 489 din 24 septembrie 2012 a Judecatoriei Suceava. Obliga acest recurent sa plateasca statului suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lânga Judecatoria Suceava si de inculpatul Botomei Vasile împotriva sentintei penale nr. 489 din 24 septembrie 2012 a Judecatoriei Suceava. Caseaza în totalitate sentinta penala sus mentionata si trimite cauza spre rejudecare Judecatoriei Suceava. Celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata  în sedinta publica din 25 ianuarie 2013“, se arata in solutia Curtii de Apel Suceava.

Dr. Vasile Botomei a fost acuzat ca ar fi lovit o angajata a Primariei Bacau in 2010, in timpul unui control lipsit de temei legal efectuat de angajati ai Politiei Primariei Bacau. Este deja de notorietate faptul ca avocatul bacauan a fost hartuit in mod repetat de administratia Stavarache, prin toate canalele posibile, de la plangeri in instanta, directe sau prin intermediul unor avocati sau chiar prin inscenari, cum este momentul asa- zisului ultraj.

Republica de la Bacau. Abuzuri repetate. Intoxicari

Deoarece Bacaul este mosia primarului Romeo Stavarache si orasul a devenit republica, care nu tine cont de legislatia nationala, politistii Politiei Primariei Bacau au primit atributii de control a autorizatiilor de functionare ale activitatii unor  firme. Totodata, Primaria era abilitata sa emita autorizatiile de functionare, desi acest drept nu este prevazut explicit in legislatia natioanala. Dar cum nimeni nu a contestat in contencios, lucrurile au ramas asa. Potrivit legislatiei nationale, care reglementeaza atributiile de control ale Politiei Primariei, comunitarii au drept de control in cazuri ce tin de ordinea si linistea publica, targuri, piete, oboare, parcari si comertul stradal. Dar prin hotararea HCL 175 a Consiliului Local Bacau, la propunerea primarului Romeo Stavarache, comunitarii au capatat drept de control a agentilor economici, fapt desfiintat de curand. Totodata, legea autorizarii 359/2004, cu modificarile din 2007 prevede ca doar Oficiul pentru Registrul Comertului de pe langa Tribunal sa acorde aceste autorizatii si nu primariile. Cu toate acestea, Vasile Botomei a fost tinut ocupat, permanent, de asa zise controale efectuate de persoane neautorizate, din cadrul aparatului primarului bacauan si a Politiei Primariei. Trebuie spus, desi acest lucru este cunoscut de bacauani, ca Vasile Botomei este unul din putinii reprezentanti ai societatii civile care au reclamat coruptia, clienetelismul dar si protectia de care are parte sistemul condus de Romeo Stavarache.

Politistii comunitari, in offside

Politistii care controlau zilnic spatiile de la Bartolo Prod SRL nu aveau ordin de control, iar verificarile si sanctiunile nu erau mentionate in Registrul Unic de Control al firmelor care aveau curajul sa inchirieze spatiile lui Vasile Botomei. Deoarece avocatul Vasile Botomei i-a prins ca erau la „pascut”, fara niciun fel de mandat de control, fara baza legala, acestia au fost dati afara din spatiul de la Bartolo. Apoi au urmat acuzatiile de ultraj, facute de angajata Primariei Bacau, Adeluta Tataru. „Am fost acuzat pe nedrept de ultraj, fara ca eu sa fi comis aceasta fapta, deoarece l-am dat afara din spatiul meu pe un coleg al politistei Primariei-Branisteanu Daniel. Le-am cerut ordinul de control, pe care nu-l aveau. In loc sa spuna adevarul, ca nu aveau documente de control, m-au acuzat ca as fi lovit-o pe Adeluta Tataru. Acuzatia mincinoasa a fost dovedita in instanta. Felicit magistratii Curtii de Apel Suceava “, a precizat Vasile Botomei.

4 Comentarii

 1. EROARE spune:

  Nu a fost achitat ! S-a trimis la rejudecare, s-a admis recursul parchetului si s-ar putea sa fie condamnat cu executare !

 2. Dr.Av.Mediator Vasile Botomei spune:

  O armata de juristi din primaria Bacau sunt platiti sa apere interesele primariei, insa pentru procese sunt platiti avocati care primesc contracte de sute de mii de euro.
  Tribunalul Bacau a anulat art. 3 si 6 din HCL 175/2006,prin care se reglementa in mun. Bacau ca activitatile de comert sa se desfasoare prin autorizatii de functionare de la primar.Legea 359/2004, prin art. 4, 5, 15, 17, prevede ca autorizatia de functiionare se elibereaza de Registrul Comertului la care este inregistrata firma.
  Ceea ce am spus din 2006 incoace s-a adeverit ca este legal.
  De atunci si pana acum au fost mai multi prefecti in Bacau, care ar fi trebuit sa ceara revocarea in instanta a prevederilor abuzive din HCL 175/2006, insa nu au facut-o niciunul.De acum incolo agentii de control din partea primarului nu mai sunt in in drept sa suspende activitatea firmelor ce desfasoara activitatea in spatii private, deoarece Tribunalul Bacau a anulat cele doua articole abuzive.
  De fapt nici pana acum nu aveau acest drept deoarece Legea 359/2004 prevede ca autorizatia de functionare se obtine de la Oficiul Registrului Comertului.
  Pacat ca in administratia publica locala nu au avut loc functionari profesionisti care sa respecte cu adevarat Legea functionarului public.
  Din 2006 pana la castigarea acestui proces, au fost mii de amenzi date ilegal de Politia comunitara. Multi agenti economici si-au inceiat activitaile din cauza amenzilor abuzive.
  Unii dintre ei care vor sa fie despagubiti o pot cere prin instanta. Sunt binvitati la cabinet Av Dr. Vasile Botomei din mun. Bacau, str. Oituz nr. 33. http://www.botomeivasile.ro ; tel 0744191717;
  Mare pacat ca sunt procurori care se asociaza cu faptele de abuz ale primarului si ale functionarilor din primaria Bacau, deoarece procurorii ocupa functii de magistrat,de la care oamenii asteapta sa se faca aplicarea corecta a legii si nu invers, mai exact unii dintre cei chemati sa faca dreptate fac adeseori nedreptate si nu dreptate.
  Asa am fost si eu trimis in judecata de distinsul domn procuror Majerii.
  Se spune ca Dumnezeu nu doarme!
  Asa ca mare lucru sa nu ajunga si domnul Majeri sa fie trimis in judecata pentru fals intelectual si uz de fals, acuzat de Botomei Vasile ca ,cu ocazia intocmirii rechizitoriului facut de domnia sa impotriva mea, a consemnat in fals intelectual si uz de fals ca agentul economic SC Carmgeocip SRL, la care se reclama pre3supusa fapta de ultraj,nu avea registrul unic de control, deoarece nu detinea autorizatie de functionare de pa Primaria bacau.La Curtea de Apel Suceava s-a dovedit ca avea, iar domnul Majeri a contrafacut probele.
  Mai mult decat atat a interpretat cu intentie in mod gresit dispozitile Legii 359/2004, prin care se prevede ca autorizatia de functionare se obtine de la registrul comertuluyi si nu de la Primar.Autorizatia in cauza de la registrul Comertului Bacau exista.
  Domnul Majerii nu a tinut cont de existenta acestei autorizati si nici de Legea politiei comunitare care nu conferea dreptul politistilor comunitari sa faca control in magazine specializate decat exclusiv in targuri, piete si oboare si la cimertul stradal.
  Plangerea penala impotriva sa exista, find in lucru la Procurorul general.
  A fost lasata in asteptare sa se vada ce face av. Botomei Vasile in recurs.
  De aceia eu, Vasile Botomei, multumesc din suflet Lui Dumnezeu, ca a randuit sa am parte de oameni invatati in randul membrilor din completul de judecata de la Curtea de Apel Suceava, sectia penala. Domniile lor au avut vointa si judecata de a vedea ca am fost victima unor abuzuri din partea primarului Stavarache Romeo prin instrumentul Politiei Primariei Bacau.
  De aceasta data Ziarul de Bacau care a deschis pagina ca Botomei a fost condamnat pentru ultraj, nu mai scrie ca a fost casata in totalitate ca nelegala sentinta de condamnare. Nu mai scrie nimic!

  Dar eu sunt multumit!
  Cu deosebita consideratie si mult respect, Dr.Av. Mediator Vasile Botomei.

  Cu deosebita consideratie, Dr.Av.Mediator Vasile Botomei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com