Primarul Stavarache a fost scos de sub urmarire penala/ Ilegalitatile sunt puse in spatele subordonatilor

Primarul Bacaului a gasit solutia pentru o viata linistita, departe de ochii procurorilor. Indiferent daca este vorba de CET, de licitatii importante sau de abuzuri mai marunte, semnatura lui nu se Romeo Stavarache (facebook)gaseste pe nicaieri. Cand Auditul National al Curtii de Conturi a Romaniei i-a gasit un contract dat fara licitatie, din fonduri europene, la Pasajul Stefan Guse-Oituz, edilul bacauan s-a disculpat ca nu are nicio „semnatura pe nicaieri”, ca a semnat Leonard Padureanu. Acolo au lucrat tot firmele de traditie ale liberalilor din Bacau. Licitatia pentru grupul doi de cogenerare de la CET, prin care se aloca alte 23 de miloane de euro unor firme prietene grupului Romeo Stavarache (Branpis-Elsaco) are la sfarsit tot semnatura lui Leonard Padureanu. Contestatiile depuse de firmele participante la licitatie s-au stins subit la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), institutie care mai pastreaza „in atitudine si decizii” inertia angajarilor masive din perioada premierului Calin Popescu Tariceanu.

Alte acte, cusute cu ata alba, au semnatura altor angajati ai Primariei Bacau. Functia primita „i-a obligat” pe viceprimarul Dragos Luchian sau pe administratorul public Leonard Padureanu sa semneze ca primarul. La nevoie, edilul isi va sacrifica subordonatii fara sa clipeasca, pentru „binele orasului” si „al partidului”.

La sfarsitul lui 2010 o dispozitie  semnata de viceprimarul Roxana Mironescu, in locul lui Romeo Stavarache, delega toate atributiile importante (investitii, licitatii, CET-ul, etc) catre viceprimari si administratorul municipiului. Dar acestia au semnat acte „grele” si pana atunci, probabil, deoarece edilul nu se gasea prin preajma.

Romeo Stavarache este curat ca o fata mare

Si abuzurile fata de Vasile Botomei au fost rezolvate tot prin mana subordonatilor din Primaria Bacau. Daca initial prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Bacau, Adrian Majeri, a constatat ca sunt motive pentru inceperea urmaririi penale fata de Romeo Stavarache, ulterior, in luna septembrie 2011, dupa audierea primarului, a decis sa-l scoata de sub urmarire penala. “Dosarul nr. 19/P/2007, privind pe Stavarache Romeo, a fost solutionat de unitatea noastra la data de 19.09.2011, cu scoatere de sub urmarire penala. Faptei îi lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii. In data de 11.10.2011 dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau, pentru a fi solutionata plângerea împotriva solutiei”, se arata in raspunsul Parchetului Judecatoriei Bacau, trimis catre www.ziaruldegarda.ro.

 

„Procurorul si-a infirmat propria solutie, data anterior, prin care a dispus inceperea urmaririi penale fata de Romeo Stavarache. Practic, dupa audieri, a reiesit ca primarul nu stia de autorizatie si de hotararea judecatoreasca care imi dadea dreptate. Din acest motiv, actiunea se intoarce asupra lui Leonard Padureanu, care era deja urmarit penal pentru abuz in functie, dar si fata de viceprimarul Dragos Luchian. Eu am contestat solutia Parchetului Judecatoriei si astept raspuns de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau”, a spus dr. Vasile Botomei.

Tot mai multe voci din Primaria Bacau dar si din cercurile liberale vorbesc de tensiunile aparute intre Romeo Stavarache si subordonati. Edilul se teme ca acestia l-au inregistrat cand le-a cerut sa-si puna semnatura pe anumite acte sau ca semnalele discrete date pentru anumite intelegeri au transpirat in mediul economic.

Primarul Bacaului este urmarit penal

Administratorul public al Bacaului este urmarit penal pentru demolarea spatiilor Bartolo

Stavarache si Popovici au scapat fara urmarire penala/Terenurile din Serbanesti ramân în instanta

Autorizatie veche de un an, valabila un weekend

„Faptuitorul” Stavarache va fi audiat de procuror

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com