Primarul Stavarache a inceput cruciada impotriva maidanezilor. Solutia finala

Edilul Romeo Stavarache a renuntat la ideea organizarii unui referendum pentru rezolvarea situatiei câinilor fara stapân, vehiculata în urma cu o saptamâna. Primarul a decis sa creasca efectivele de hingheri, dotarile acestora si spera ca anul acesta sa adune miile de maidanezi de pe strada. Deoarece câinii s-au înmultit, Directia Sanitar Veterinara permite Primariei sa adune, din nou, câinii la padoc.

caini (2)De cand a iesit din arest la domiciliu, Romeo Stavarache si-a mentionat caini Onestiobiectivele ca primar, prioritati, in opinia lui, pentru Bacau: câinii fara stapân, locurile verzi si locurile fara parcare.

Primarul Bacaului are „dezlegare“ de la veterinari sa strânga maidanezii la padocul de la Nicolae Balcescu. Din 25 februarie, potrivit unei note a Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, poate fi reluata capturarea câinilor de pe strazi. Totodata, s-a facut inventarierea animalelor capturate la „Adapostul de câini fara stapân“, de la Nicolae Balcescu, unde veterinarii au constatat ca mai sunt în viata 1564 de câini, care au la momentul de fata „suficiente“ spatii de cazare.

Romeo Stavarache, cercetat penalla adapostul de caini  din Onesti În curând, în „ghetou“ vor ajunge si alti câini, care dupa sterilizare vor avea o durata de viata mai redusa. Municipalitatea are în program sa captureze cel putin 300 de animale, lunar. Romeo Stavarache a decis cresterea cheltuielilor si a atras atentia ca vor fi sanctionati cei care nu vor respecta deciziile primariei. Mai mult, câinii nerevendicati din curtea mai multor societati comerciale, ar putea avea aceeasi soarta ca si cei de pe strada. „Vreau sa lucram cu ONG-uri, legea este atacata (referitoare la eutanasiere) în contencios, nu se poate face altceva. Am alocat înca 178 de mii de lei, pentru ecarisaj, vom mai cumpara o masina, se va lucra zilnic pentru strângerea lor de pe strada. Vom face adrese catre societatile comerciale, spre a lua câinii care se afla pe terenul lor, dar care ies si în oras“, a spus Stavarache. Se estimeaza ca, lunar, vor fi capturati si sterilizati peste 300 de câini  iar pâna în toamna prezenta lor pe strazile Bacaului ar putea deveni un fenomen rar.

Primaria Bacau pune la dispozitie trei numere de telefon, unde bacauanii suparati pe maidanezi pot anunta prezenta acestora: 984, 0729.292.158 si 0234.524.024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com