Primarul Bacaului, Cosmin Necula, va fi judecat intr-un dosar de coruptie la Tribunalul Neamt

Curtea de Apel Bacau a respins astazi contestatiile formulate de Cosmin Necula, primar al Bacaului si de viceprimarul Dragos Stefan fata de decizia pe camera preliminara a Tribunalului Neamt, din data de 12 noiembrie. Magistratii Tribunalului Neamt au constatat legalitatea dosarului DNA in care cei doi sunt acuzati de participatie improprie la abuz in serviciu si de un prejudiciu de jumatate de milion de lei, dupa ce ar fi influentat votul in Consiliul Local Bacau fata de atribuirea fondurilor prin legea 350/2005 catre unele ONG-uri, contrar prevederilor legale.
Acesta este primul dosar penal in care actualul primar al Bacaului este judecat pentru fapte de coruptie. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Bacau l-au trimis in judecata pe edil in data de 2 iulie. Primarul Cosmin Necula a stramutat dosarul de la Tribunalul Bacau la Tribunalul Neamt, care insa a trimis dosarul spre judecare. O alta cerere de stramutare a fost depusa recent, la judecarea contestatiei la Curtea de Apel Bacau, dar respinsa prin decizia definitiva de astazi.

CURTEA DE APEL BACAU:

”Solutia pe scurt: În temeiul art.425/1 alin.7 pct.1 lit.b Cod proc.pen., rap. la art.347 Cod porc.pen., respinge ca nefondate contestatiile formulate de contestatorii – inculpati Necula Cosmin si Stefan Daniel Dragos împotriva încheierii nr.166/CP din 12.11.2019 pronuntata de judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Neamt în dosarul nr.1652/110/2019/a2, pe care o mentine. În temeiul art.275 alin.2 Cod proc.pen., obliga contestatorii inculpati la plata sumei de câte 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitiva. Pronuntata în camera de consiliu, azi, 23.12.2019”. Document: Încheiere finala camera preliminara 132/2019 23.12.2019 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com