Primaria Bacau muta Starea Civila în fostul sediu al Bibliotecii Judetene. SSPM Bacau face ultimile pregatiri

Lucrarile de reparatii si igienizare de la cladirea fostei Biblioteci Judetene „Costache Sturdza“ Bacau, unde a functionat „Centrul pentru actiuni de salvare si prevenire a dezastrelor“, sunt executate de S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A., în baza contractului semnat cu Municipiul Bacau, pe 23 martie.
Valoarea investitiilor este de 116,999 de lei, la care se adauga TVA, în valoare de 22,229 de lei, iar termenul de finalizare este de 45 de zile.
Potrivit caietului de sarcini, SSPM Bacau trebuie sa realizeze igienizarea încaperilor, varuirea lor, repararea eventuelor defectiuni aparute la pereti. Societatea va construi un podium specific pentru oficierea casatoriilor. Societatea va amenaja o încapere, tranformata în arhiva, care va fi dotata cu rafturi, gratii de protectie la ferestre si la usi. În birourile în care se va lucra cu publicul vor fi montate pupitre, gen ghiseu. O alta camera, în care vor fi depozitate certificatele de stare civila, va fi dotata cu gratii la usi si ferestre.
În cadrul aceluiasi contract este prevazuta construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati, realizarea si montarea unui avizier la intrarea în cladire, identificarea si repararea defectiunilor aparute la învelitoarea acoperisului, confectionarea de rafturi metalice pentru arhiva, dar si investitii la grupurile sanitare.
Imobilul în care a functionat Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza“ si care gazduieste „Centrul pentru Actiuni de Salvare si Prevenire a Dezastrelor“ a fost consolidat si reamenajat cu fonduri de la Consiliul Judetean Bacau, Guvernul României si Banca Mondiala, în anul 2010. Cladirea se afla înainte de aceasta investitie într-o stare avansata de deteriorare, cu risc seismic. Cladirea, inclusa în Lista Monumentelor, Ansamblurilor si Siturilor Istorice, este compusa din 2 corpuri – Corpul A, construit dupa anul 1850 si Corpul B, construit în anul 1896.
S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A. estimeaza finalizarea lucrarilor pâna pe 25 aprilie. Dupa aceasta data, Primaria Municipiului Bacau va muta în spatiile igienizate si amenajate Serviciul de Stare Civila.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

2 Comentarii

  1. Mira spune:

    Si la voi in oras nu mai este biblioteca ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com