Primaria Bacau declara razboi firmelor de cablu dar nu trece la fapte

Societatile care detin fibra optica sau cablu de telecomunicatii pe stalpii din oras (RDS&RCS, UPC s.a.) au fost somate, in luna iulie, sa intre in legalitate. Desi trebuiau sa ia masuri in maxim 15 zile, acestea nu au facut nimic in acest sens. Pe de alta parte, Primaria Bacau a anuntat ca din 15 august va incepe demontarea firelor, chiar daca acest lucru va presupune intreruperea semnalului pentru abonati. Desi s-au scurs mai multe zile de la ultimul „dead line“, totul a ramas ca si inainte. Edilii bacauani, chiar daca le permite legea, nu-si doresc un raboi cu firmele de distributie a semnalului. Cel putin RDS RCS detine si televiziune, care poate juca un rol deloc de neglijat in perioada alegerilor parlamentare. Tocmai de aceea, este previzibil ca cel putin pana in primavara lucrurile sa ramana la fel.

Potrivit HCL nr. 356/24.10.2011, societatile de cablu au obligatia sa scoata colacii de fire de rezerva, sa monteze stalpi noi in cazul in care distanta dintre stalpii existenti este mai mare de 40 de metri dar si sa plateasca cate 6,5 lei/ stalp pentru firele care transporta semnalul.

 

Comunicatul Primariei Bacau din 6 august 2012: „Primaria Municipiului Bacau aduce la cunostinta tuturor detinatorilor de fibra optica sau cablu de telecomunicatii din municipiul Bacau, ca au obligatia de a respecta prevederile HCL nr. 356/24.10.2011 privind autorizarea si conditiile de montare a acestor cabluri. Avand in vedere ca aceste societati au mai fost somate si prin adresa nr.4975/20.07.2012, facem cunoscut ca neintrarea in legalitate cu aceste cabluri determina Primaria Municipiului Bacau de a demara incepand cu data de 15 august 2012, procedura de demontare a tuturor cablurilor de telecomunicatii si fibre optice de pe stalpii din municipiul Bacau care nu respecta conditiile de montare. Furnizorii de date (telefonie, televiziune, internet) raman direct raspunzatori in fata cetatenilor (abonatilor) pentru intreruperea semnalului cauzat de demontarea cablurilor neautorizate sau amplasate necorespunzator. Termenul limita pana la care Primaria mai poate accepta intrarea in legalitate este de 15 zile calendaristice de la data publicarii prezentului anunt. Dupa aceasta data se va proceda efectiv la demontare , acest anunt constituind un ultim preaviz“.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com