Primaria Bacau curata copacii iarna

În aceasta perioada lucratorii Sectiei Spatii Verzi desfasoara activitati specifice îngrijirii arborilor si arbustilor în afara sezonului vegetativ. Sunt curatati copacii de pe aliniamente, pe strazile Republicii, Narciselor, Marasesti, Unirii, Mioritei, Banca Nationala, Calea Romanului, Calea Moldovei dar si alte strazi.

spatii verzi bacauUrmare a temperaturilor ridicate din ultima perioada, conducerea Primariei Bacau a dispus ca 50 de angajati de la Spatii Verzi sa curate copacii din municipiu. „ Aceste lucrari de toaletare se efectueaza atât pentru regenerare, dar si motivat prin faptul ca dezvoltarea excesiva a coroanei poate afecta traficul pe prima banda de circulatie. In cursul acestei luni au fost toaletati peste 1.100 de arbori de pe aliniamentele stradale“, se arata într-un comunicat al Primariei Bacau.

Totodata, o echipa cu utilaje de lucru la înaltime asigura curâtarea arborilor de talie mare din cartiere iar interventiile sunt facute si la solicitarea asociatiilor de proprietari sau a cetatenilor. Ionut Tomescu„Lucrarile se efectueaza dupa evaluarea solicitarii, în masura în care acestea se impun. Se intervine prioritar pentru îndepartarea crengilor sau arborilor care prezinta pericol de prabusire, cererile de taiere/toaletare fiind extrem de numeroase si nu de fiecare data justificate. In luna ianuarie Sectia Spatii Verzi a toaletat 82 de arbori de talie mare, pe strazile Miron Costin, Nordului, Letea, Luminii, Lalelelor, Marasesti etc. O alta echipa asigura tunderea gardurilor vii din cartiere. In cursul lunii ianuarie s-au asigurat taieri de regenerare pentru garduri vii pe o lungime de peste 1.500 metri în zona de nord a orasului. Interventia se desfasoara cu dificultate având în vedere faptul ca în multe locatii gardurile vii au crescut peste diverse delimitari – garduri metalice, împrejnuiri neadecvate“, a precizat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com