Colegiul National de Arta „George Apostu“ din Bacau se va înfrati cu un liceu de elita de peste Prut

La mijlocul lunii ianuarie, o delegatie din Bacau, condusa de viceprimarul Radu Ababei, a efectuat o vizita în Chisinau. Intentia autoritatilor bacauane este de a înfrati orasul lui Bacovia cu capitala Republicii Moldova dar si Colegiul Liceul Ion Creanga Chisinau (4)National de Arta „George Apostu“ din Bacau  cu liceul de elita româno-englez „Ion Creanga“ de peste Prut.

Delegatia din care au facut parte viceprimarul Radu Ababei, consilierii Ilie Bârzu si Paul Timofte, diferiti oameni de cultura, profesorul Florin Braj si elevele Silvia Bordeianu, Bianca Crenganis si Andreea Bezarau de la Colegiul de Arta „George Apostu“ au avut parte de o frumoasa primire la Colegiul „Ion Creanga“ din Chisinau, la care învata peste 1300 de elevi.

Liceul Ion Creanga Chisinau (2)Intentia declarata, de-o parte si de-alta, a fost crearea unor parteneriate, înfratiri si punti în beneficiul elevilor ambelor licee. Liceul „Ion Creanga“ din Chisinau este bilingv, româno-englez, si are calificativul de scoala europeana deoarece elevii de aici au obtinut fregvent rezultate exceptionale.

Peste 200 de elevi ai liceului din Chisinau au cântat diferite piese corale, iar din Bacau au interpretat piese populare dar si usoare profesorul de muzica Florin Blaj si elevele sale Silvia Bordeianu, Bianca Crenganis si Andreea Bezarau.

Radu Ababei„Sunt vremelnic viceprimarul municipiului Bacau, dar meseria mea este de profesor. Voi ne-ati amintit ca înainte de europenism, exista românism. Cântecele voastre au fost o adevarata hrana spirituala“, a spus viceprimarul Ababei.

„Cu siguranta vom face o înfratire între cele doua licee. Am o legatura de suflet cu Liceul de Arta „George Apostu“ din Bacau, unde sotia mea este director“, a spus Ilie Bârzu.

Silvia Bordeianu, Bianca Crenganis si Andreea Bezarau (1)„Este atâta pozitivism în momentul în care oamenii se înfratesc. Altfel vor dispare neamurile. Nu Prutul ne va desparti, ci orice pârîias va pune între noi distanta. Înfratirea este necesara“, Valentin Guzgan, directorul Colegiului „Ion Creanga“.

Ne dorim sa avem o relatie cu alte colective corale din România, care au succese. Copii sunt dornici sa promoveze arta corala, nu doar în Republica ci si la dumneavoastra acasa, adica la noi acasa“, Madalina Ganea, director artistic al Liceul Ion Creanga Chisinau (3)Coralei „Vocile Primaverii“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com