Primaria Bacau consolideaza cinci blocuri care risca sa se prabuseasca la primul cutremur. Valoarea investitiilor este de 42 de milioane de lei

Municipiul Bacau a demarat procedurile în vederea proiectarii lucrarilor de consolidarea a blocurilor nr.4, nr.7, nr.9, nr.10 si nr.12, situate pe str. Marasesti, din municipiul Bacau. Toate cele cinci imobile sunt construite în perioada 1960-1962 si încadrate în clasa de risc seismic I- cladiri cu bulina rosie. Lucrarile ar putea fi finalizate pana in 2020.

„Pas cu pas ne tinem de cuvânt si suntem la etapa de proiectare a lucrarilor de consolidare a acestor cinci blocuri. S-a aprobat în aceasta saptamâna documentatia de avizare a lucrarilor de interventie si a început executia proiectului tehnic aferent. Proiectantul are un termen de 3 luni pentru a definitiva documentatia, dupa care vom demara licitatia pentru executia lucrarilor de consolidare a acestor cinci blocuri.”, a precizat primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula.

Valoarea totala estimata a lucrarilor de consolidare a acestor cinci imobile cu bulina rosie se ridica la aproximativ 42 de milioane de lei, 80% (33 de milioane de lei), reprezentând fonduri guvernamentale, iar 20% finantare de la autoritatea locala, în contul beneficiarilor. Mai precis, autoritatea locala acopera initial cei 20% din valoarea lucrarilor pentru locatari, care vor trebui apoi sa achite acesti bani autoritatii locale în rate pe 25 de ani, fara dobânda, conform legii.

„Avem certitudinea ca vom primi 33 de milioane lei de la Guvernul României, iar noi vom aloca absolut toate sumele necesare pentru acest an, în care speram sa începem si executia efectiva a lucrarilor de consolidare a blocurilor cu bulina rosie.”, a subliniat primarul Cosmin Necula.

Lucrarile de consolidare se vor realiza în termen de 1,5- 2 ani de la începerea efectiva a executiei.

„Solutia tehnica o reprezinta camasuirea structurilor de fundatie, interventia pe structurile de fundatie, care nu necesita evacuarea locatarilor acestor blocuri, cu exceptia a doua blocuri, care au o structura de rezistenta diferita si unde va fi necesara si interventia pe scara blocului, nu doar la nivelul fundatiei.”, a mai declarat primarul municipiului Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com