Premierul Viorica Dancila: Guvernul va continua actiunile pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei si intolerantei

În cadrul vizitei de lucru pe care o efectueaza în SUA, prim-ministrul României Viorica Dancila a avut în data de 26 septembrie întrevederi cu Ronald Lauder, Presedintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Sef al orasului New-York, precum si cu Malcolm Hoenlein, vicepresedinte al Congresului American Evreiesc.

În cadrul convorbirilor, premierul a evidentiat importanta Parteneriatului Strategic cu Statele Unite si a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei si a oricaror alte forme de manifestare a intolerantei.

Guvernul României va continua actiunile în scopul pastrarii memoriei Holocaustului si a combaterii negationismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu National de Istorie a Evreilor si al Holocaustului la Bucuresti, dar si dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului. Combaterea antisemitismului este o tema constanta aflata în atentia Guvernului României si a reprezentat o directie prioritara a Presedintiei române a Consiliului UE 2019.

Totodata, premierul român a multumit pentru implicarea constanta a organizatiilor evreiesti în sustinerea acestor proiecte si si-a exprimat speranta ca de acelasi sprijin vor beneficia sustinerea candidaturii României la OCDE si liberalizarea regimului de vize de calatorie catre SUA pentru cetatenii români, doua obiectivele de interes deosebit pentru Guvern.

De asemenea, prim-ministrul României a subliniat oportunitatile mediului de afaceri din tara noastra, masurile guvernamentale de stimulare a investitiilor si proiectele care vor putea fi realizate în parteneriat public-privat.

La rândul sau, presedintele World Jewish Committee, Ronald Lauder, a subliniat valentele deosebite ale cooperarii dintre România si Statele Unite ale Americii, dar si dintre România si Statul Israel.

De asemenea, în cadrul întrevederilor, reprezentantii comunitatii evreiesti si-au exprimat aprecierea fata de angajamentul României pentru combaterea antisemitismului si a xenofobiei.

Premierul Viorica Dancila a fost întâmpinata de comunitatea evreiasca din New York la East Park Sinagogue, careia i-a urat ”Un an bun”, cu prilejul începerii noului an evreiesc, pe 29 septembrie.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com