Diplomati din 24 de state, în vizita în Bacau si Neamt la initiativa Ministerului Afacerilor Externe

În perioada 11-12 septembrie, ambasadori din 24 de state, la invitatia Ministerului Afacerilor Externe, intreprind o vizita oficiala în judetele Bacau si Neamt, intr-o actiune de promovare a potentialului economic si cultural al zonei. În aceasta dimineata, de la ora 10, diplomatii acreditati la Bucuresti au participat la o intalnire care a avut loc la Sala Mare a Consiliului Judetean Bacau. Au prezentat potentialul economic, cultural, educational al judetului Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean, Valentin Ivancea, prefectul judetului Bacau, Mihai Tulbure, directorul Camerei de Comert si Industie din Bacau, Carol Schnakovszky, rectorul Universitatii ”Vasile Alecsandri din Bacau”, s.a. Întreaga conferinta a beneficiat de traducere in limba engleza.
Ambasadorii participanti la actiunea MAE au fost invitati la Aerostar si Agricola International, doua societati cu sediul in Bacau, recunoscute national si international. Vizita oficialilor continua pe parcusul zilei la Tescani, la Centrul Rosetti Tescanu, loc in care a trait si creat o parte din operele sale marele compozitor roman George Enescu.

”Este o bucurie si o onoare pentru noi sa gazduim timp de doua zile, în Bacau, judetul celor 13 legende, acasa la Nadia Comaneci, corpul diplomatic acreditat în România, reprezentanti din 24 de state (Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, RPD Congo, Republica Coreea, Egipt, Federatia Rusa, Georgia, India, Irak, Irlanda, Liban, Libia, Macedonia de Nord, Malaysia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Peru, Slovacia, Slovenia, Turkmenistan, Uruguay), precum si reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe.
Salut initiativa M.A.E. care a facilitat aceasta întâlnire cu rezonante administrative, economice, culturale si educationale, în vederea promovarii valorilor spirituale si a istoriei nationale, a potentialului economic si turistic al judetului Bacau si a României si care a fost sprijinita de Institutia Prefectului si Consiliul Judetean Bacau.

Cred ca activitatea care începe astazi va fi extrem de interesanta, de eficienta si sper ca va constitui o noua baza de plecare pentru dezvoltarea relatiilor dintre noi ca bacauani si tarile pe care diplomatii le reprezinta”, a precizat Valentin Ivancea, prefectul judetului Bacau.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *