Pompierii asteapta autospeciale de la Elena Udrea

Pompierii bacauani asteapta o bucurie promisa de mai bine de trei luni de Elena Udrea. In curand, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” vor ajunge trei autospeciale, din care doua de dimensiuni mari si una medie, in valoare de aproape un milion de euro. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a receptionat in ianuarie primele 14 autospeciale, destinate imbunatatirii reactiei in cazul unor situatii de urgenta. Elena Udrea este ordonator de credite al proiectului derulat prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST, care reuneste judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui. Bugetul proiectului este de 41,65 milioane de lei, din care 32, 89 de milioane de lei sunt bani europeni, obtinuti prin Programul Operational Regional (POR).

 

„Trebuiau sa vina doua autospeciale zilele trecute. Inca se mai poara discutii asupra prototipului si modelelor. Autospeciala

Elena Udrea le va face o bucurie pompierilor bacauani (foto Alin Leanca)

Elena Udrea (foto Alin Leanca)

de dimensiune medie va fi marca Renault, iar cele doua mari, Scania sau Volvo”, ne-a declarat Andrei Grecu, purtator de cuvant al ISJU Bacau.


Prin proiect vor fi achizitionate 47 autospeciale pentru interventie în situatii de urgenta, acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, precum si un centru mobil de comanda si control care va stationa la Iasi, unde va functiona si baza regionala pentru interventii în situatii de urgenta. Dupa livrarea tuturor echipamentelor prevazute în proiect, numarul de unitati mobile echipate pentru interventii în situatii de urgenta va creste de la 94 la 119.
„Beneficiarii proiectului sunt cele peste 3,7 milioane de persoane care locuiesc în regiune, investitia fiind importanta atât datorita faptului ca utilajele folosite în prezent sunt uzate si depasite din punct de vedere tehnic precum si prin faptul ca timpul de raspuns si interventie va fi redus”, se arata intr-un material de pe site-ul Ministerului, Dezvoltarii Regionale si Turismului. Potrivit reprezentantilor ministerului, „cele 14 autospeciale receptionate in ianuarie (6 autospeciale pentru descarcerari grele, 6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta, 1 autospeciala de cercetare NBCR si 1 autospeciala pentru lucrul cu apa si spuma) acopera riscuri pentru care pâna la acest moment nu exista, în regiune, nici un mijloc de interventie specific”.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: ,

Un comentariu

  1. comentator spune:

    eu cred ca pompierii asteapta sa-si bage furtunu’ in autospeciala lu’ Udrisor:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com