PDL-UNPR, cu pasi grabiti spre dezastrul de la alegerile locale

In ciuda unei usoare simpatii pentru unii lideri democrati liberali locali, nu pot sa nu remarc prapastia in care PDL-ul se indreapta in judetul Bacau. Miscarile stangace pe scena politica, declaratiile mincinoase, alegerea „pe spranceana“ a candidatilor, toate, pe fondul unei guvernari dezastruase au darul de a aduce PDL-ul undeva in jurul a 15-20 de procente din preferintele electoratului. De partea cealalta, USL-ul, totusi functional in Bacau are 60 de primari in functie care vor candida sub aceleasi culori politice. In plus, beneficiaza de un trend crescator in preferintele electoratului, la nivel national. Cei 15 primari liberali cu care se lauda PDL-ul s-au evaporat, iar la UNPR, din noua au mai ramas doi.

PDL, „Alianta pentru Bacau“, „Alianta pentru Podul Turcului“

Alianta pentru Bacau, aceasta structura politica struto-camila, cu bazele in PDL-UNPR, pare sa-si fi ales candidatii in functie de problemele penale. Trei dintre ei au fost implicati in dosarul „Spaga la Podul Turcului“, instrumentat de DNA in 2010. Doi candidati la primarie, Laurentiu Neghina din Onesti si Eugen Antica din Prajesti, au fost condamnati la 8 luni de inchisoare, cu suspendare, pe motiv ca ar fi dat bani ca sa isi asigure notele de trecere. Pe 29 mai va fi un alt termen, cel mai probabil, o alta amanare. Nu de putine ori, avocatii inculpatilor de la Podul Turcului au gasit de cuviinta sa remarce ca procurorii s-au grabit cu actiunea flagrant, care mergea mai sus, la Inspectorat si la partid. Atunci, ne intrebam pe ce baze au fost alesi unii candidati ai PDL-UNPR.

Joc de glezne in PDL-UNPR, in favoarea USL

PDL-ul si-a propus sa nu castige la alegerile locale din 2012 nicio primarie de oras. In Bacau a fost bagat la inaintare Florin Lazar, inspectorul scolar general de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), care se prezinta ca fizicean. Lipsit de carisma, cu probleme semnificative de dictie, Lazar pare sa aiba ca tinta procentul obtinut de Ioan Chiriac, de 11% la alegerile locale din 2012. Fireste, in actualele conditii si acest scor pare mult prea mare.

Pe de alta parte, in Onesti a fost pus sa candideze Laurentiu Neghina, care ii vine ca o manusa pentru inginerul Emil Lemnaru. Onestenii sunt pusi in fata unei dileme cum au fost pusi toti romanii in anul 2000, cand la alegerile prezidentiale au avut de ales intre Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor. Intr-un oras de intelectuali cum este Onestiul, vor alege un inginer care are in spate experienta si studii sau un tanar sustinut din spate de grupuri de interese, care in plus a sfidat legile din Romania, incercand sa-si cumpere examenul de Bacalaureat?! Fireste, calculul este valabil daca vorbim pe vot politic. Altfel, onestenii ar putea avea alte preferinte, catre cei care acum sunt cotati pe pozitiile 3-4. cititi si:

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

2 Comentarii

  1. Angelica spune:

    am ras cu pofta!este foarte bun articolul!mircea nu te cunosc da esti fenomenal!hm…totusi, daca am pistolul la tampla as vota vadim tudor insa neghina niciodata! cred ca neghina e mult inferior oricarui om din onesti!in fine, mult a fost putin mai este!il lasam sa cheltuiasca fara nr. si apoi ii oferim duminica noaptea un dus rece!GRATIS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com