Patru programe de formare continua, organizate saptamana aceasta de CCD Bacau

În aceasta saptamâna Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau va organiza simultan patru programe de formare, destinate cadrelor didactice. Cursurile vor avea loc la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Onesti, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau, Colegiul National „Ferdinand I” si Centrul „American Corner Bacau” din cadrul CCD Bacau.

Gabriel Stan-CCD BacauUn prim curs, care va fi organizat în premiera, este „Comunicare eficienta în scoala”. Acesta este avizat de Ministerul Educatiei, destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar si va începe vineri, 24 aprilie, de la ora 17:00, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau si sâmbata, 25 aprilie, la ora 10:30, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Onesti.  Programul este coordonat de profesorul Mihaela Cojocaru, de la Scoala Gimnaziala ”Alexandru Safran” Bacau. „Se pare ca aceasta primavara este una foarte solicitanta pentru colectivul si colaboratorii nostri. Deoarece oferta de programe, care a fost avizata integral de Ministerul Educatiei, s-a îmbunatatit simtitor, ne asteptam ca si în perioada urmatoare interesul colegilor sa creasca, cererea pentru formarea continua în judetul nostru, fiind mult peste asteptari. Asadar, am hotarât sa lucram sustinut în  continuare si, astfel, sa micsoram presiunea. Credem ca o sa reusim, deoarece ne bazam pe colaborarea tuturor formatorilor implicati în aceste cursuri, dar si pe sprijinul colegilor din unitatile scolare gazda”, a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Gabriel Stan la cursul despre HolocaustExclusiv pentru profesorii din învatamântul primar si profesorii de limba si literatura româna, vineri, 24 aprilie, ora 16:00, la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau, va începe cursul „Predarea ca poveste”, deasemeni, avizat de Ministerul Educatiei.  Programul constituie o premiera, iar cursurile vor fi tinute de profesorii Laura – Irina Gavriliu, de la Colegiul National ,,Gheorghe Vranceanu” Bacau si de Monalisa – Laura Gavrilut, de la Scoala Gimnaziala ,,Spiru Haret” Bacau.

 

Sâmbata, 25 aprilie, la ora 09:00, în amfiteatrul Colegiului National „Ferdinand I” Bacau, va fi relansat programul de formare continua, acreditat de Ministerul Educatiei, „Educatie civica – formarea profesorilor”, destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar. Acesta este un program tematic si modular, care se desfasoara prin stagii nondisciplinare, pe parcursul a 90 de ore, fiindu-i alocate 25 credite profesionale transferabile.  Cursul ofera formabililor un sprijin important în proiectarea fiecarui demers didactic, stimulându-le creativitatea, într-o maniera personala.  „Proiectul beneficiaza de o onoranta recomandare si de sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, partener, devenit deja traditional, al Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau.

La sesiunea inaugurala sunt asteptate sa participe peste 150 de profesori  din Bacau si comunele limitrofe. El este coordonat de profesor-formator Lucica Ciuperca, initiatoarea proiectului si coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, care functioneaza în incinta CCD“, a mai spus Gabriel Stan, directorul CCD.

Echipa de formatori este alcatuita din: conf. univ. dr. Georgel Neamtu, profesorii Monica Andrei, Mihaela Atodiroaei si Florina Opincariu.

 

Un alt program va începe sâmbata, 25 aprilie, la Centrul „American Corner Bacau”, de la ora 10. Este vorba de  ambasadorul SUA si Gabriel Stan„Proiectul pedagogic în centrul de documentare si informare”, destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar, sustinut de profesorul Vasilica-Petronela Irimia, formator CCD Bacau, responsabil cu activitatea CDI-urilor din judetul Bacau.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com