Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa, se intalneste cu ministrul Mircea Dusa

Situatia tensionata din Ucraina dar si ultimile evolutii din zona Marii Negre vor fi principalele teme de discutie intre adjunctul comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa, Adrian Bradshaw si Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa MAPNMircea Dusa. Dealtfel, cei doi vor face o vizita la Galati, la poligonul Smârdan, unde are loc exercitiul „Wind Spring 15”. „Generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa va efectua, în zilele de 21 si 22 aprilie, o vizita oficiala în tara noastra, în cadrul careia se va întâlni cu ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, si cu seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca.

Pe agenda discutiilor figureaza subiecte referitoare la evolutia situatiei de securitate din zona extinsa a Marii Negre, masurile de asigurare în cadrul Aliantei Nord-Atlantice si la participarea Armatei României la misiunea NATO din Afganistan, „Resolute Support”.

De asemenea, vor avea loc discutii aprofundate pe tema celor doua structuri de comanda-control ale Aliantei ce vor functiona la Bucuresti – Comandamentul  Multinational de Divizie Sud-Est si Unitatea pentru Integrarea Fortelor NATO.

Ministrul Dusa si generalul Bradshaw vor lua parte marti, 21 aprilie, în Poligonul Smârdan, din judetul Galati, la Ziua Distinsilor Vizitatori a exercitiului „Wind Spring 15” si vor sustine o declaratie comuna de presa.

Miercuri, 22 aprilie, generalul Bradshaw va avea o întâlnire, la sediul Ministerului Apararii Nationale, cu seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca“, se arata in comunicatul MApN.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com