Pasare exotica salvata de paramedici

O echipa de paramedici a fost mobilizata zilele trecute, în Surprise, Arizona, pentru a salva viata unei pasari exotice. Ajunsi la fata locului, cei din echipajul medical si cel al pompierilor au constatat ca o doamna în vârsta de 71 de ani pusese colivia de calatorie cu papagalul în masina, a fixat-o cu centura de siguranta, si-a aruncat poseta în masina, a blocat usa, dupa care a realizat ca îsi lasase cheile în masina. Doamna Doyle a sunat la firma de asigurari „AAA” (triple A), care ofera solutii logistice în astfel de situatii. Operatorul i-a spus însa ca echipa s-ar putea sa nu ajunga în timp prea scurt.

 

RUSTY-wbFiind panicata, femeia a sunat numarul de urgenta 911. În câteva minute, echipa de pompieri „Engine 307″ a ajuns în fata casei. Papagalul, pe nume Rusty, în vârsta de 19 ani, apartinând speciei Cockatoo (numit si papagalul amorez), se afla în masina, la caldura, de aproximativ 45 de minute. Acesta era cu aripile întinse, întins pe burta cu ciocul lasat jos. Proprietara s-a temut ca este mort.

 

Paramedicii au intrat cu papagalul în casa si au folosit echipamentul si expertiza de salvare a vietilor pentru a trata simptomele. Echipa de pompieri a asezat pasarea într-o masca pediatrica de oxigen. I-au pus apoi gheata sub aripi dupa care, cu o seringa, i-au picurat apa sub pene. De asemenea, a folosit un ventilator pentru a accelera procesul de „racorire” a papagalului, care dupa aproximativ 10 minute s-a „trezit”.

 

Capitanul de pompieri, Mike Morris, împreuna cu echipa sa, s-a întors a doua zi sa-l viziteze pe Rusty, care fiind total reabilitat, era acum foarte galagios. Potrivit ziarului „USA Today”, nu a fost prima data când echipa aceasta de pompieri a fost chemata sa salveze o viata dintr-o masina blocata, încalzita de arsita verii. „Au fost si alte situatii când am salvat câini, pisici sau chiar copiii, în circumstante similare. Daca aveti astfel de situatii, suntem aici”, afirma domnul Morris. În unele cazuri, pompierii au fost solicitati pentru ca cineva a fost atacat de viespi în parcurile din localitate.

 

În orasul Surprise exista în momentul de fata un numar de 8 statii de pompieri. Acestia participa periodic la evenimente educative care au loc la scolile din localitate, desfasoara activitati de îndrumare si control în ceea ce priveste prevenirea si stingerea incendiilor, prezinta masurile ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de înec. Statiile de pompieri din Surprise ofera gratuit scaune de masina pentru copii si bebelusi. De asemenea, cetatenii sunt încurajati sa opreasca la statia de pompieri pentru a li se verifica siguranta scaunelor de masina pentru copii si a li se oferi instructajul de instalare a acestora.

 

Pompierii sunt cei care îsi risca viata din datorie fata de meserie, dar si din altruism. Un exemplu de pierdere a vietii a fost tânarul pompier Bradley Harper, în vârsta de 23 de ani, prins între o masina de pompieri si o ambulanta, dupa ce stinsese un incendiu în orasul Phoenix. În aceeasi zi – 18 mai 2013 – a murit si ofiterul Daryl Raetz (29 de ani), un veteran din razboiul din Irak, lovit accidental de catre o masina în timp ce facea un control de rutina pe Freeway – 101. În fata tragediei care a avut loc, autoritatile au declarat zi de doliu, guvernatorul – Janice Brewer a dispus sa fie arborate steagurile la Capitoliu, iar la ceremonia de înmormântare a pompierului care a avut loc la biserica „Church Christ of the Valley” (CCV), cea mai mare biserica crestina din Arizona, au participat câteva mii de persoane. Phoenix-ul pierduse, în aceeasi zi, doi oameni cu responsabilitati importante.

 

 

Impartaseste

Octavian Dumitru Curpas a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com