PAS suparat pe Justitie, pe motiv de PCR

Partidul Alianta Socialista isi cauta drumul in politica. Sâmbata, 18 februarie 2011, la Palatul Copiilor din Bucuresti a avut loc Plenara PAS, la care au luat parte socialistii din teritoriu. Principala dezamagire pentru iubitorii doctrinei lui Marx este aceea ca Tribunalul Bucuresti a respins de curând cererea privind schimbarea denumirii formatiunii în Partidul Comunist Roman (PCR), pe motiv de neconstitutionalitate si ca ar atenta la valorile societatii românesti. Dealtfel, la ultimul Congres Extraordinar al partidului, din luna iulie 2010, membrii PAS au aprobat în unanimitate schimbarea denumirii formatiunii politice in PCR.

„Justitia este condusa politic. De aceea au refuzat schimbarea denumirii în PCR. Voi publica in Socialistul motivatia aberanta a instantei. Deasemeni, voi sesiza forurile internationale si CEDO despre acest abuz”, a spus presedintele Constantin Rotaru.

Discursul socialistilor comunisti s-a concentrat pe nevoia de schimbare a tarii, „demolata” de ultimile doua decenii de capitalism. Pentru membrii PAS, vinovati de situatia economica dificila nu sunt doar Basescu-Boc, ci întreaga clasa politica. Dealtfel, liderul Constantin Rotaru a anuntat ca la urmatoarea întâlnire va fi prezentat un program pentru iesirea României din criza, care contine nucleul unui posibil program de guvernare.

Cu prilejul Plenarei, pe scena salii mici a Palatului Copiilor a fost invitat si tânarul scriitor iesean, Ion Stefanovici, autorul lucrarii „România. 45 de ani in socialism”, lucrare care prezinta atât realizarile materiale ale ultimei jumatati de secol, cât si mecanismele care au condus la transformarea „socialismului democratic in socialism autocratic”.

„Stânga”, mica si impartita in bucati

Centrul de greutate, pentru electoratul cu vederi de stânga-centru, a ramas urmasul FSN-PSDR, actualul PSD. Pâna acum, pe scena politica din Romania, cei care se revendica urmasi ai Regimului Ceausescu, adica „adevarata stanga”, nu au ajuns la un consens. Sustinatorii ideilor marxist-leniniste nu au reusit sa-si modeleze suficient discursul încât sa-l adapteze actualei situatii geopolitice. Fara sustinere materiala si poate fara viziune, in absenta unor moguli si baroni locali, pcr-istii convinsi nu s-au mai facut vizibili pe scena politica. Din 2004, au intrat sub pragul electoral PAS, PRM, PER s.a. In plus, din orgolii personale si influente, intre liderii de stânga se mentine o stare de adversitate, când de fapt aproape nimic nu mai e de impartit.

Mircea MERTICARIU

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com