Pârtie de schi de 5,8 milioane de euro la Slanic Moldova (galerie foto)

Banii provin de la Uniunea Europeana, Consiliul Judetean Bacau si statiunea Slanic Moldova. Pentru amenajarea pârtiei si a parcului va fi defrisat un versant al unui deal din inima statiunii bacauane.

Statiunea Slanic Moldova îsi va îmbunatati oferta turistica din 2012, când va avea amenajat „Schi Parc Slanic Moldova“. Miercuri, 14 decembrie, se semneaza contractul de finantare între Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est (ADR-NE), Consiliul Judetean Bacau si Primaria Slanic Moldova. „Este un moment important pentru noi, care va aduce un plus statiunii dar si multe locuri de munca, a spus primarul Adrian Serban, din Slanic Moldova. Pârtia va avea o suprafata totala de peste 7 hectare.Valoarea total? a proiectului este de 5,8 milioane de euro, din care 3,8 sunt fonduri de la Consiliul Judetean Bacau, iar restul fonduri UE.

În primavara va fi defrisata padurea si vor începe amenajarile. Edilul statiunii afirma ca întreaga suprafata este libera de sarcini, ca nu exista cereri de retrocedare pe ea.„Terenul se afla chiar în statiune, pe unul din versantii împaduriti. Vrem ca aceasta pârtie sa fie una comerciala, care sa aduca venituri în plus la bugetul local. Vor fi amenajate tunuri de zapada, instalatii nocturne, telescaun si tot ce trebuie pentru ca turistii sa se simta foarte bine“, a mai spus primarul Serban. Pârtia si parcul vor fi dupa modelul celei mai moderne pârtii din Busteni. Autoritatile spera ca pâna în iarna anului viitor, investitia sa fie gata si sa aduca profit.

Licitatiile din cadrul proiectului se vor desfasura la Consiliul Judetedan Bacau. „Dupa ce semnam contractul de finantare, cât de repede putem, vreau sa facem licitatiile. Sper ca din primavara sa înceapa lucrarile“, a spus Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

 

Independent energetic, cu o infrastructura dezvoltata

Statiunea bacauana ar putea cunoaste o dezvoltare deosebita dupa implementarea altor proiecte, pentru care se asteapta finantarea. Deputatul Viorel Hrebenciuc a propus la dezbaterea despre Strategia Judetului Bacau, realizarea unei artere, care sa strapunga muntele, pentru  face legatura cu Brasovul. „Împreuna cu deputatul Viorel Hrebenciuc cautam solutii de finantare pentru aceasta artera, deosebit de importanta pentru deschiderea statiunii pentru restul tarii“, a mai spus Serban. Presedintele Consiliului Judetean are o alta parere. „Acest drum, care ar lega de Oituz statiunea este foarte scump, aproximativ 20 de milioane de euro. La care se aduga întretinerea. Aceste fonduri ar putea fi folosite pentru drumurile judetene“, a spus Benea, care administreaza o retea de peste o mie de kilometri de drumuri judetene si comunale.

Orasul Slanic Moldova va deveni primul oras independent energetic din România, în urma acordului-pilot „Carpati Verzi – 2012”, semnat cu autoritatile orasului Reuth din Germania. „Vor fi investitii de peste 30 de milioane de euro, în producerea de energie regenerabila. Vom avea eoliene, centrala pe biomasa, panouri solare“, a mai spus Adrian Serban.  Proiectul prin care se urmareste  independenta energetica a statiunii bacauane, va cuprinde si amplasarea unei instalatii de biogaz, de peste 12 milioane de euro, care va fi realizata deo firma româneasca, în cooperare cu o una germana, din Saxonia-Anhalt. Totodata, se estimeaza investirea a peste 8 milioane de euro în realizarea parcului eolian. Citeste si:

Trasee montane de vis în Slanic Moldova

Izvoarele cu efecte curative din Bacau

Oferte de vis pentru Craciun si Revelion/ Update: vezi cele mai bune preturi la agentiile de turism!

Un comentariu

  1. Speed spune:

    Pana la urma de cand se va putea schia pe aceasta partie? se aud zvonuri ca nu ar fi gata pana in februarie 2014! Am vrea ca sa stim cu exactitate deoarece nu suntem toti din Slanic si sa nu batem un drum degeaba! Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com