Diploma de excelenta pentru Ioan Maric, la Salonul International de Arta Naiva (galerie foto)

Pictorul bacauan si-a expus lucrarile la Muzeul National al Taranului Român din Bucuresti, unde în perioada 9 decembrie-5 ianuarie are loc Salonul International de Arta Naiva. Juriul i-a acordat premiu de excelenta pentru întreaga activitate.

La Salonul International de Arta Naiva din Bucuresti au participat 91 de artisti plastici din 9 tari. Din Bacau, alaturi de Maric, au mai participat Salomeia Andronic, Maria Margos si Constantina Voicu. „Au participat pictori naivi din Serbia, Argentina, Senegal, Brazilia, Franta, Spania, Republica Moldova, Ecuador si binenteles, România. Din Bacau a primit premiul întâi, pentru autenticitate, Salomeia Andronic“, a spus Ioan Maric.

Pictorul bacauan Ioan Maric si-a expus, la începutul acestei luni, o serie de lucrari în Senatul României. Câteva zile mai târziu, pictorul satului românesc a ajuns cu expozitia la SIAN, la Muzeul National al Taranului Român.

Pictorul naiv bacauan a cunoscut în ultimii ani o adevarata ascensiune profesionala si o recunoastere deplina a meritelor artistice în pictura naiva. Si-a expus lucrarile pe toate continentele si a primit zeci de premii. Totodata, municipiul Bacau, comuna Margineni si Consiliul Judetean Bacau i-au acordat titlul de cetatean de onoare. Citeste si:

“Trandafir cusut pe ie” de Viorel Cucu

Cetatenii de onoare, tratati cu indifereneta de autoritati

Expozitie Ioan Maric la Senat

Titluri noi la Editura Vicovia din Bacau

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com