Partidul Verde le ofera asistenta juridica gratuita victimelor de la Pungesti

Conflictul intre protestatarii de la Pungesti si autoritati a reizbucnit in aceasta dimineata, cand jandarmii au intervenit cu forta pentru a-i baga la duba pe vreo 30 dintre ei. In zona au aparut garduri de protectie si este de asteptat ca Chevron sa inceapa cat mai curand Manifestatie Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist (17)exploatarea. Partidul Verde sustine in continuare protestele impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda periculoasa a fracturarii hidraulice.

Comunicat!

Partidul Verde a primit cu mahnire vestile despre evenimentele brutale ce au avut loc în aceasta dimineata în localitatea Vasluiana, Pungesti. Oameni arestati, transportati la spital, fagariti prin padure, luati cu forta în dubele fortelor de ordine sau carora nu li se permite libera circulatie în zona sunt dovada faptului ca Jandarmeria si-a încalcat principala atributie cu care este însarcinata, asigurarea unui climat de ordine si securitate.

Verzii vor acorda în termeni imediati asistenta juridica satenilor brutalizati si retinuti de Jandarmerie. În acest Manifestatie Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist (11)sens se va deplasa la fata locului o echipa de specialisti condusa de cunoscutul avocat Tonel Pop (Vicepresedinte national al Partidului Verde).   
Actele comise de aceasta institutie nu au termen de comparatie în istoria recenta a tarii noastre si compromit total imaginea si prestanta de care ar fi trebuit sa se bucure Jandarmeria. Faptele comise astazi în Pungesti depasesc cu mult granitele cadrului legal si sunt de incalificabile într-o tara cu aspiratii europene.
Romanii percep explorarea/exploatarea gazelor de sist, înca de la aparitia acestei teme în prim-planul opiniei publice, ca pe atentat la securitatea lor. Tehnica folosita vine la pachet cu repercusiuni grave asupra întregului mediu (apa, aer, sol) si oamenii ce asigurau rezistenta din Pungesti au înteles acest lucru pe deplin si lupta pentru siguranta lor si a copiilor lor cu toata îndarjirea.
Manifestatie Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist (15)Grupul nostru politic condamna atitudinea fortelor de ordine, a institutiilor locale, a celor nationale si a beneficiarilor acestui proiect care au actionat concertat împotriva cetatenilor acestei tari. Vom depune toate eforturile si resursele de care dispunem pentru ca romanii sa fie informati cu privire la ireversibilitatea pe care o presupune tehnica fracturarii hidraulice asupra mediului înconjurator si implicit la campaniile de rezistenta ale oamenilor împotriva autoritatilor aservite companiilor exploatatoare.   
Biroul de Presa al Partidului Verde!
 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com