Parchetul Tribunalului Bacau cere arestarea profesorului Doru Gherasa

Update: Curtea de Apel Bacau a decis ca judecarea recursului procurorilor privind arestarea profesorului Doru Gherasa, pentru o perioada de 29 de zile, sa se judece foarte repede. Astfel, maine, 3 iunie, de la ora 11, se va judeca solicitarea procurorilor Parchetului Trubunalului Bacau.

 

Profesorul Doru Ioan Gherasa ar putea fi cercetat penal in arest daca Curtea de Apel va da dreptate Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, care a facut recurs fata de decizia instantei de punere in libertate.

Doru Gherasa, profesor de matematica, este acuzat ca ar fi luat mita 200 de lei si ca a conditionat primirea banilor de incheierea mediei la matematica pentru o eleva din clasa a 12-a I a Colegiului Henri Coanda din Bacau. Luni, 30 mai, la liceul bacauan s-a organizat un flagrant, care a condus la arestarea profesorului in timpul activitatilor scolare.

Timp de 24 de ore el a fost tinut in arest, dupa care, judecatorii Tribunalului Bacau a decis ca nu sunt motive pentru prlungirea arestului cu 29 de zile. Avocatii care-l apara afirma ca nu exista nicio proba la dosar care sa-l incrimineze pe Doru Gherasa iar arestarea lui este una abuziva.

„Parchetul a facut recurs, cerand arestarea profesorului pentru 29 de zile. Asa este Justitia la noi. In timp ce judecarea marilor cazuri de coruptie se face cu intarziere, pana se atinge prescriptia speciala, in acest caz, unde profesorul este nevinovat, se cere arestarea lui, ca si cum ar fi un pericol social si ar putea influenta mersul anchetei”, ne-a declarat avocatul Liviu Ghioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com