Paralela 45, rulaj de peste 70 de milioane de euro in 2019. 243 de mii de români au ajuns anul acesta in Antalya, de doua ori mai mult ca in 2015

Cresterea salariilor in Romania din ultimii ani si  a nivelului de trai a dinamizat activitatea operatorilor din turism. Pe de alta parte, voucherele de vacanta au reprezentat un instrument extrem de puternic pentru revigorarea turismului din România. Acestea au fost cateva din concluziile conferintei organizate la Kaya Palazzo Golf Resort din Belek-Antalya de Alin Burcea, proprietarul touroperatorului Paralela 45, una dintre cele mai puternice agentii de turism din Romania. Numarul turistilor care au ajuns in 2019 in Antalya, de pe aeroporturile din România, este de peste 243 de mii, numar aproape dublu fata de sezonul din 2015.

Experimentatul Alin Burcea a facut miercuri, 23 octombrie, la Kaya Palazzo Convention Center, o trecere in revista a situatiei turismului romanesc vorbind despre situatia instabila de la Tarom, de necesitatea infiintarii unui minister al Turismului, despre cum au influentat voucherele de vacanta in mod pozitiv agentii economici care fac turism in România dar si despre cresterea, fara precedent, din ultimii ani, a turistilor români, care aleg destinatii cu charter, puse la dispozitie si de Paralela 45.

Totodata, a amintit de numarul redus al turistilor straini care viziteaza Romania, situatie care se explica si prin lipsa unor masuri de sustinere fata operatorii din turism, de lipsa promovarii locurilor frumoase din România si nu in ultimul rand, prin infrastructura care inca lasa de dorit in multe locuri din tara.

9 % dintre turistii romani care au mers Antalya au ales Paralela 45

Paralela 45 atinge anul acesta un rulaj de aproximativ 70 de milioane de euro, în crestere cu aproximativ 20% fata de cel de anul trecut. Touroperatorul roman implineste anul viitor 30 de ani de când activeaza în piata turismului.

„Acum 35 de ani nu era nimic în Antalya si acum sunt 450 de hoteluri între Antalya si Alanya, majoritatea all-inclusive. În 2018, Turcia a avut cel mai bun an, urmând ca în 2019 sa iasa cu niste tarife mari, dupa cei doi ani de restriste si conflicte pe piata politica. România a trimis, anul acesta, în Antalya 243.280 de turisti. În 2015 au fost aproape 130.000, dar în ultimii trei ani veniturile românilor au fost mai mari. Anul trecut au fost circa 190.000 de turisti, dupa ce, acum 7-8 ani, ne bateam sa ajungem la 100.000 de turisti”, a explicat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

In clasamentul numarului de turisti care ajung in Antalya, Romania ocupa locul 7, dupa tari dezvoltate si cu o populatie mult mai mare, precum Germania, Rusia sau Anglia etc.

Gratie cresterii cererii pentru frumoasele locuri din Antalya, operatorii au inchiriat chartere, incat turistii romani pot pleca spre hotelurile de lux din Turcia din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Târgu-Mures, Oradea, Arad, Baia Mare, Bacau si Suceava.

Romanii prefera hotelurile scumpe, all-inclusive, unde ”zac” cateva zile

Românii care merg in statiunile dintre Antalya si Alania prefera hotelurile all-inslusive, unde au la indemana o vaietate extrem de mare de distractie, mancare si bauturi fine. Hotelurile de 5 stele sunt standard, 5 stele superior si 5 stele de lux.

 

”Ne straduim de ani de zile sa vindem si noi hoteluri mai ieftine. Dar românul, daca s-ar putea sa cumpere 5 stele superior la oferte speciale, numai asta ar cumpara. Se vând hotelurile cu reputatie mare, foarte scumpe si se urmaresc ofertele special”-Alin Burcea.

 

Ce excursii optionale pot face romanii care ajung pe costa Antalyei

 

Potrivit datelor furnizate, turistii care ajung in Antalya si doresc sa iasa din resort pot alege din urmatoarele pachete de excursii optionale: Buggy Cross: 54 sau 85 de euro, Rafting: 45 sau 40 sau 38 de euro – depinde de cat de mare e grupul, Rafting cu off road jeep safari si speed boat, adica aia 3 in 1, e 99 de euro, telecabina din Kemer, un jur de 60 de euro, submarinul singur e in jur de 75 de euro. Dar daca se combina cu shopping un Antalya e 65 de euro, Side-aspendos-manavgat 55 de euro, Perghe-cascada Kursunlu-cascada Manavgat-bazarul traditional din Manavgat este 55 de euro, hammam traditiinal 29 de euro, 40, 50. VIP 80 de euro, acvariul din Antalya, care are al doilea mare tunel din Europa, de 131 de metri, cu peste 40 de mii de specii de pesti, si o croaziera din Antalya pe mmediterana este 60 de euro. Croaziera din Alanya pe mediterana e 40, Alanya by night – se merge cu telefericul pana la cetatea din alanya, se viziteaza cetatea, pestera damlatas, cu timp liber de shopping in alanya, cu cina pe raul Dim din Muntii Taurus, unde mesele sunt pe apa, este aproximativ 40 de euro.

Infotrip Paralela 45 si partenerii de la Kaya Palazzo Hotels^Resort

In perioada 21-24 octombrie, la final de sezon, pe temperaturi ce au depasit 30 de grade Celsius, operatorul Paralela 45, spriinit de Seven Media (Gabriela Peset), au invitat 27 de jurnalisti din Romania, intr-o vizita de documentare si relaxare in Antalya si Belek, gratie parteneriatului agentiei Paralela 45 cu Kaya Palazzo Resort.

In afara grupului de jurnalisti s-au bucurat in aceeasi perioada de zile frumoase si angajatii agentiei de la punctele de lucru din tara. Un moment aparte l-a reprezentat Buggy Cross, unde jurnalistii au avut de condus masini speciale prin zona stancoasa a muntilor aflati la peste 30 de km de Belek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com