Paradigme administrative-studiu de caz: Stavarache-Sechelariu

Bacaul este centrat in ultimii ani, din punct de vedere mediatic dar si faptic, pe confruntarea (reala sau aparenta) dintre actualul primar Romeo Stavarache si fostul primar, Dumitru Sechelariu. In 2004, pentru nimeni nu mai era un secret ca primarul acumulase o avere fabuloasa, estimata lejer in jurul a 50 de milioane de euro.
Pe fondul opulentei afisate de Dumitru Sechelariu si-a facut drum actualul primar Romeo Stavarache, un tinar cu brevete de inventator, aruncat pe listele PUR-ului, care ulterior si-a consolidat puterea prin cucerirea filialei PNL Bacau. Tot atunci, in anii 2003-2004 PSD-ul si-a luat mainile de pe Dumitru Sechelariu, etichetat la nivel national ca baron local. De fapt, pentru spalarea imaginii, nucleul dur al stangii a sprijinit schimbarea in Bacau.

Bacaul, prins intr-o poveste despre Bine si Rau

Din 2004 pana in prezent, intre Romeo Stavarache si Dumitru Sechelariu se poarta un adevarat razboi al declaratiilor, dar care pare sa nu aiba corespondent in planul faptic. Publicatiile Desteptarea (detinuta de familia Sechelariu) si Ziarul de Bacau (intrat in ultimii trei ani in sfera propagandistica a lui Romeo Stavarache) prezinta doua puncte de vedere diametral opuse, tratand aceleasi subiecte, in maniera duala, maniheista. Fostul si actualul primar sunt Binele si Raul pentru acest oras, in mod diferit, in functie de publicatie, de post TV, etc. Cui serveste aceasta situatie?

O confruntare buna pentru amandoi

 

Dupa mai bine de sase ani de administratie Stavarache, efectele sunt vizibile. Focalizarea mijloacelor mass-media pe confruntarea Stavarache –Sechelariu i-a adus notorietate actualului primar, care a castigat lejer alegerile din 2008 si pleaca cu prima sansa pentru 2012. In acelasi timp, niciuna din afacerile public-private ale familiei Sechelariu nu au fost afectate, desi ele se bazeaza, in mare parte, pe acte administrative, decizii de primar si hotarari de Consiliu Local emise in perioada celor doua mandate 1996-2004.

Deoarece situatia este de interes public, cateva subiecte merita adancite si tratate in adevarata lor lumina.

Ce ascunde confruntarea Primaria Bacau-Terenul SC Transport Public, care a ajuns in vizorul procurorilor DNA?De ce fostul si actualul primar au fost prieteni in perioada ianuarie-august 2009?(faptele ridica semne de intrebare: Intre Romeo Stavarache si Dumitru Sechelariu au loc mai multe intalniri la inceputul lui 2009. Tot atunci Trustul Desteptarea isi schimba linia editoriala, iar Romeo Stavarache devine cel mai iubit dintre bacauani. Primarul retrage actiunea primariei in instanta, pentru drepturile asupra terenului TP, pentru care Dumitru Sechelariu semnase un precontract cu Kaufland. La inceputul lui august Dumitru Sechelariu primeste 2,5 mil de euro de la Kaufland, iar pe 20 august prietenia se rupe, cand Romeo Stavarache refuza sa dea PUZ-ul pentru teren si il baga din nou in intanta. Un alt amanunt, care agraveaza tabloul general este acela ca Romeo Stavarache urma sa fie sef de campanie electorala la prezidentiale pentru Crin Antonescu. O perioada in care banii sunt foarte necesari…) (va urma)

De ce pretul biletului la Transport Public, aprobat de Consiliul Local Bacau,  este cel mai mare din regiune si unul din cele mai mari din tara? De ce contractul dintre societatea detinuta de Dumitru Sechelariu si primarie a ramas in picioare pentru 25 de ani???

Unde se duc cu adevarat banii de pe chiriile de la Piata Centrala, Piata Sud, s. a. (aproximativ 2 milioane de euro anual). Cati din ei sunt folositi pentru fotbal, pentru fotbalistii de la FCM Bacau?

Care sunt actualele afaceri publice sprijinite prin mana fostului si actualului edil?

Intoxicari de Paste/ Stavarache, primarul scrisorilor

Update: IPJ-ul nu a respectat termenul dispus de Parchetul Judecatoriei Bacau/ Urmarirea penala a lui Stavarache amanata

Administratorul public al Bacaului este urmarit penal pentru demolarea spatiilor Bartolo

 

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com