Hit Park Hemeiusi se extinde 20 de hectare

Reprezentantii HIT au solicitat autoritatilor din Hemeiusi  punerea la dispozitie a unei suprafete de 20 de hectare pentru exitinderea halelor de productie. Se are in vedere dezvoltarea portofoliului de clienti, a unor zone emergente sectorului industrial IT. Tot la Hemeiusi urmeaza sa se amplaseze un buncar de date al Data Center. Firma Vimercati va fi singurul producator al plansei de lumini pentru BMW seria 7.

HIT-ul se dezvolta in ciuda penuriei de specialisti IT

Adrian Iordache, directorul general al HIT Park Hemeiusi, crede ca parcul industrial se va dezvolta considerabil in perioada urmatoare. Deja, cei mai importanti clienti ai HIT-ului, Vimercati SPA si Tehnostamp si-au dezvoltat halele de productie. In plus, subcontractorii firmelor din parcul industrial si-au manifestat intentia de a investi, pentru realizarea unor subcomponente la un pret mai mic. Singura problema, pe care o are in momentul de fata parcul industrial, este lipsa specialistilor in domeniul IT in regiune. „Avem de a face cu o bucla, specialistii in IT sunt racolati de firme din strainatate, iar noi ne vedem in imposibilitatea de a dezvolta noi investitii in domeniu. Chiar si asa, in viitorul apropiat parcul se va dezvolta prin cresterea suprefetelor de hale industriale, prin aparitia altor investitori, de multe ori subcontractori, furnizori ai clientilor nostri actuali. Italienii au inceput sa traga alti investitori dupa ei”, afirma Adrian Iordache, directorul general al HIT Park Hemeiusi.

Vimercati are o hala noua si produce plansa de lumini pentru BMW, seria 7

In momentul de fata, principalii clienti, Vimercati si Tehnostamp ocupa peste 10 mii de metri patrati de hale industriale. Dealtfel, Vimercati si-a creat o proprie hala, pe un teren de 3 mii de metri patrati, luat in concesiune, din cele 11 hectare ale parcului. Firma Vimercati realizeaza componente pentru BMW, iar Tehnostamp are contracte serioase cu Philips, Renault, Nissan, Enel sau EON. „Printre altele, noi fabricam plansa de lumini pentru BMW seria 7”, ne-a declarat Cristi Huma, directorul al partii romane al Vimercati.

HIT vrea sa-si diversifice clientii, Data Center va face un buncar de date

 

Parcul industrial de la Hemeiusi a iesit din perioada de monitorizare de 5 ani din partea Uniunii Europeene. Chiar si asa, reprezentantii societatii nu au de gand sa schimbe radical profilul, ci doar sa „largeasca culoarul”, prin atragerea investitorilor din zonele emergente IT. Parcul, in momentul de fata are si clienti din randul firmelor de proiectare asistata, de analiza tehnica, s.a. „Compania Data Cenetr si-a anuntat intentia de a realiza un „buncar de date” la HIT. Acesta este un alt proiect important pe care nu vrem sa-l pierdem”, a mai spus Iordache. Firma Data Center a mai realizat un buncar de date in Otopeni, Bucuresti, estimat la 8 milioane de euro.

 

Daca proiectele HIT-ului vor prinde aripi, atunci in nordul Bacaului vom avea de a face cu una din cele mai importante zone IT din tara. Si Tehnostamp si-a anuntat intentia de extindere prin construirea unei hale de 5 mii de metri patrati, luati in concesiune. Practic acesta este un alt argument pentru solicitarea facuta de HIT Consiliului Local Hemeiusi. „Am cerut autoritatilor din Hemeiusi sa ne puna la dispozitie inca 20 de hectare, pentru extinderea parcului, a mai spus in incheiere Adrian Iordache.

Mircea Merticariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com