Ovidiu Cojocaru a fost amendat pentru comportament inadecvat in instanta

Fostul director al Colegiului Economic „Ion Ghica” din Bacau, Ovidiu Relu Cojocaru, a primit în data de 18 aprilie o amenda de 5 mii de lei (50 de milioane de lei vechi) pentru comportament inadecvat în instanta. Judecatoria Bacau a audiat martorii în procesul penal în care sunt trimisi în judecata 17 profesori acuzati ca au falsificat situatia scolara a fiului omului de afaceri Costel Casuneanu, Ionut Casuneanu. Potrivit declaratiilor martorilor oculari, in timpul audierilor, Ovidiu Cojocaru a avut o iesire nervoasa, a trântit mapa pe care o avea la îndemâna si apoi a iesit din sala.

 

Update: Judecatorul Sorin Curpan, vicepresedintele Judecatoriei Bacau si purtator de cuvant al institutiei a refuzat sa ofere un punct de vedere oficial. “Vorbiti cu presedintele completului de judecata sau cu presedintele Judecatoriei. Eu nu va dau informatii din dosar, ci doar cu caracter administrativ”.

„Asta nu e judecata!”

Procesul în care sunt judecati 17 profesori de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacau se judeca în stare de tensiune maxima. „Ovidiu Cojocaru a fost amendat cu 50 de milioane de lei pentru comportament inadecvat. El a intervenit în timpul audierilor, a trântit mapa si a zis ca „Asta nu e judecata!”, dupa care a parasit sala. În alte conditii, pentru astfel de gesturi putea fi chiar retinut”, ne-a declarat avocatul Cristian Cojocaru, care o apara în proces pe Miruna Soisun.

„Martorii au dat-o cotita”

Chiar daca si-au pastrat declaratiile anterioare, martorii din proces, au nuantat în favoarea fostului director de la Colegiul Economic. „A fost stare de tensiune maxima. Martorii au dat-o cotita, deoarece asupra lor s-au facut interventii. Nu e normal sa se întâmple asa. Profesori din dosar chiar au afirmat ca sunt stresati în continuare pentru a-si schimba declaratiile”, ne-a mai precizat Cristian Cojocaru. Starea de tensiune este confirmata si de avocatul Liviu Ghioc. „Ieri au fost audiati martorii din dosar. Procesul a durat mai bine de doua ore si jumatate”.

Ovidiu Cojocaru ne ameninta cu judecata

 

Ovidiu Cojocaru a refuzat sa faca comentarii asupra amenzii primite. În plus, profesorul ne ameninta cu plângeri penale. „Nu am ce sa comentez. V-am dat în judecata deja”, a spus scurt Ovidiu Cojocaru.

Profesorul Cojocaru, tot mai prosper

Profesorul de matematica Ovidiu Cojocaru, care în 2006 era director al Colegiului Economic din Bacau, este acuzat de procurori ca din functia pe care o avea i-a instigat pe profesori sa „masluiasca” situatia scolara a fiului „Regelui Asfaltului”, Ionut Casuneanu. El i-a convins pe profesori spunându-le ca omul de afaceri Casuneanu le va asfalta curtea liceului si va face donatii. Cojocaru a ajuns în scurt timp inspector scolar general, dupa care, în 2008 a candidat pe listele liberalilor pentru Camera Deputatilor. Profesorul Cojocaru si-a ridicat între timp o vila cu etaj si si-a cumparat o Mazda nou nouta.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com