Deputatul Ionel Palar loveste in Biserica de Paste

Deputatul bacauan Ionel Palar isi face campanie electorala de Paste, cu icoane ortodoxe, nerespectand, in text, formularea deplin acceptata a lui Hristos ca fiind :„Calea, Adevarul si Viata”. Politicianul a trimis fiecarui bacauan scrisoarea, fara a se gandi ca in oras traiesc deopotriva credinciosi catolici, neoprotestanti dar si de alte religii, cum ar fi musulmanii sau mozaicii. Ionel Palar a incalcat si prevederile legale ce tin de campania electorala, el anuntandu-si astfel candidatura la Presedentia Consiliului Judetan Bacau cu mai bine de un an inainte.

 

Bacauanii au primit la usa cate o scrisoare in care au gasit un carton, cu icoana lui Iisus Hristos. “Fie ca sfintele sarbatori de Pasti sa va aduca in suflet lumina Invierii!”.

Pe verso este scris: “Este timpul ca Speranta, Credinta si Iubirea sa reinvie in sufletele noastre, aduse de catre cel care este Adevarul, Lumina si Viata. Hristos a inviat!”, semneaza Ionel Palar, deputat PNL, candidat  Presedinte Consiliul Judetean Bacau.

 

In ciuda insistentelor, deputatul bacauan Ionel Palar nu a raspuns apelurilor noastre.

Biserica dezaproba folosirea insemnelor religioase in campaniile electorale

 

Reprezentantii Arhiepiscopiei Ortodoxe a Romanului si Bacaului dezaproba astfel de practici. „Biserica Ortodoxa nu a incheiat niciun parteneriat cu partidele politice, indiferent de culoarea acestora. Biserica este a intregului popor si nu este implicata in astfel de actiuni. Voi vorbi cu PS Ioachim Bacauanul pentru a va oferi un punct de vedere oficial”, ne-a declarat preotul Constantin Gherasim, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei.

Vom reveni si cu un punct de vedere oficial al Bisericii Catolice.

 

„Politicienii care se folosesc de Dumnezeu, in campanie, nu mai au nimic sfant”

 

Un punct de vedere politic ne-a oferit senatorul Gabriel Berca, presedintele Partidului Democrat Liberal, Organizatia judeteana Bacau. „Asta este batalia dintre interesele lui Romeo Stavarache si cele ale lui Dragos Benea, pentru desemnarea lui Ionel Palar ca si candidat al USL-ului la Consiliul Judetean. Poti trimite o felicitare de Paste, ca parlamentar, dar fara a folosi insemnele religioase si fara a anunta astfel posibila candidatura. Este total imoral! Din pacate politicienii se folosesc adesea de Biserica pentru a-si face campanie. Daca il ducem pe Dumnezeu in politica, atunci nu mai avem nimic sfant”, ne-a declarat Gabriel Berca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com