„Orasul nostru are nevoie de un primar gospodar, capabil si responsabil de deciziile sale“

Inginerul Gheorghe Vicol (55 de ani) este la un pas de a deveni primarul municipiului Onesti. Familist convins, credincios, iubitor al valorilor românesti, Gheorghe Vicol le cere onestenilor sa vina pe 10 iunie la vot pentru a face adevarata schimbare la Onesti, oras acaparat de 18 ani de administratia Emil Lemnaru si de grupurile de interese. Gheorghe afirma ca are

Care sunt primele decizii pe care le veti lua din functia de primar a Onestiului?

Gheorghe Vicol: „Din primele zile ale mandatului de primar voi promova parteneriatul public-privat, prin care am în vedere stimularea mediului economic si crearea de noi locuri de munca. Pentru asta este obligatorie oferirea de facilitati pentru atragerea investitorilor în zona platformei petrochimice. Voi reduce nivelul taxelor pentru zona industriala a orasului, care acum este împovarata de hotarârile luate de vechea administratie condusa de Emil Lemnaru. Vreau sa construiesc dispensare medicale în cartierele limitrofe, unde cetatenii cu posibilitati materiale reduse duc lipsa de asistenta medicala. O alta promisiune, care va deveni realitate, se refera la proiectele gratuite de case, deja omologate, care vor fi puse la dispozitia celor interesati, prin Biroul de Urbanism din cadrul Primariei Onesti. Cei care doresc sa îsi construiasca si nu vor sa cheltuie alti bani pentru proiect, vor avea de ales între câteva modele pe care le vor gasi la noi. Pentru producatorii agricoli, dar si pentru consumatorii onesteni vin cu o veste buna! Din aceasta vara vânzarea produselor agricole în pietele agroalimentare din oras va fi scutita de taxe. Întrucât taranii nu vor mai plati taxe pentru tarabe pentru a-si vinde produsele, pretul final va fi mai mic si va fi simtit în buzunarul fiecaruia dintre noi. Totodata, conducatorii auto nu vor mai plati taxa pentru parcare pe raza municipiului Onesti, situatie care va fi reglementata odata cu eliminarea serviciului de blocare a rotilor din cadrul Primariei Onesti.

De ce l-ar vota onestenii pe Gheorghe Vicol si nu pe ceilalti?

Gheorghe Vicol: „De ce cred eu ca sunt potrivit pentru functia de primar? Pentru ca am constiinta curata, am o cariera frumoasa, nu sunt corupt si sunt independent de grupurile de interese din politica, care fac mult rau României. Avem nevoie de locuri de munca, de investitii, de fonduri europene si de un om puternic la conducerea administratiei locale.

Am vârsta de 55 de ani si sunt inginer de profesie. Pâna în 1989 am lucrat ca sef al Departamentului Automatizari, din cadrul Trustului „Petrolul“ Moinesti, dupa care am intrat în Serviciul Român de Informatii. Din 1993, pâna în 2003, când am iesit la pensie, cu grad de locotenent colonel, am condus Sectia Serviciului Român de Informatii (SRI) din Onesti. Dupa un an mi-am facut o firma si am muncit alaturi de angajatii mei pentru a o aduce unde este în prezent. Sunt casatorit, am doi baieti carora le-am predat administrarea societatilor. În viata am dovedit calitati de lider, am avut functii de conducere si decizie. Totodata, am aratat ca am priceperea de a fi un bun manager. Cu aceasta experienta de viata vin în fata onestenilor la alegerile din 10 iunie! Pâna în acest an am privit campaniile electorale, la fel ca si dumneavoastra, din postura alegatorului. Dupa 20 de ani de democratie am observat ca politicienii ramân aceiasi, iar situatia noastra se înrautateste continuu. Românii sunt pusi în situatia de a alege „raul“ cel mai mic. Consider ca neimplicarea mea politica de pâna acum poate reprezenta un avantaj. Eu sunt un mediator pe scena politica onesteana, divizata de orgolii politice, conflicte neîncheiate, ambitii personale, care, asa cum timpul ne-a demonstrat nu au condus si nu vor conduce spre bunastarea cetatenilor acestui municipiu. Electoratul caruia ma adresez si în care am încredere este cel ce îsi doreste o schimbare reala în municipiul Onesti“.

Ati fost ofiter de informatii si sef al sectiei Serviciului Român de Informatii (SRI) Onesti. Cum credeti ca este perceput acest aspect de alegatori? 

Gheorghe Vicol: „Ca sef al Serviciului Român de Informatii la nivelul municipiului Onesti  mi-am facut datoria cu profesionalism si sunt mândru ca mi-am servit patria.  Aceasta functie detinuta într-un serviciu de informatii al României nu este decât dovada capacitatilor mele intelectuale, culturale si psihomotorii demonstrate pe parcursul anilor. Tocmai de aceea eu cred ca onestenii vor fi bucurosi si se vor simti în siguranta sa fie condusi de un om care si-a dovedit integritatea într-o astfel de functie. Am respectat legea si asta le-am cerut si celorlalti. Ca primar al Onestiului va asigur de corectitudinea si legalitatea tuturor actiunilor mele“.

Cu cine veti face alianta în Consiliul Local?

Gheorghe Vicol: „Vreau ca oamenii de calitate, politicienii care muncesc în slujba cetateanului, sa decida asupra proiectelor Onestiului. În functie de rezultatele de la alegerile locale, majoritatea în Consiliul Local va fi formata din doua formatiuni politice, care vor avea si un viceprimar. Majoritatea va fi decisa, democratic, în urma consultarii partidelor politice si a consilierilor independenti. Vreau sa spun, însa, ca toate hotarârile importante vor fi luate prin consultarea onestenilor si ulterior supuse votului consilierilor“.

Care sunt cele mai frumoase experiente din viata dumneavoastra?

Gheorghe Vicol: „Ma uit cu placere în urma, fie ca vorbesc de anii studentiei, la Electronica, în Iasi, fie de colaborarea frumoasa cu profesionistii din cadrul Trustului „Petrolul“ din Moinesti sau de anii petrecuti ca ofiter al Serviciului Român de Informatii din Onesti.  Din 2003 am intrat, treptat, în lumea afacerilor. Am înfiintat doua firme, care acum sunt administrate de cei doi baieti ai mei. Acum traiesc o experienta noua odata cu depunerea candidaturii pentru functia de primar al Onestiului, o experienta fabuloasa, interesanta si deosebita fata de celelalte întâlnite în viata mea. Dar trebuie spus ca permanent am fost sprijinit de familia mea, întemeiata în anul 1981 si închegata pe parcursul celor 31 de ani de casatorie. Familia mi-a fost si este în permanenta în preajma si a constituit permanent suportul si confortul psihic  necesar de care am avut si am nevoie în demersul pe care  mi l-am propus de a câstiga, cu sprijinul dumneavoastra, fotoliul de primar.

Promit aici si acum în fata dumneavoastra ca nu va voi dezamagi asteptarile! Voi moderniza acest oras, voi aduce investitori si locuri de munca si voi contribui la atragerea finantarilor europene!“

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com