Ofiteri americani din cadrul misiunii Operation Atlantic Resolve, la un curs al CCD Bacau

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a primit, ieri, 18 iunie, vizita militarilor americani Jonathan Mleynek – capitan, Levy Duran – sergent First Class, Julio Mendoza – sergent Staff si Daniel Hutchinson – sergent, din cadrul Alpha Company, 80th Civil Affairs Battalion, from Fort Bliss, Texas.

Bacau Operation Atlantic Resolve  (3)Militarii americani sunt acum mobilizati la Constanta si participa la misiunea Operation Atlantic Resolve, ce are drept scop asigurarea securitatii colective a NATO, a pacii si stabilitatii durabile în regiune, în contextul interventiei Rusiei în Ucraina.

Prezenta lor la Bacau, însa, a fost datorata delegarii de catre Ambasada SUA la Bucuresti, pentru a sustine un workshop, dedicat liceenilor, participanti la proiectul English Access Microscholarship Bacau Program. „Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada SUA îl manifesta fata de CCD Bacau. Întâlnirea cu militarii americani a fost una Bacau Operation Atlantic Resolve  (2)joviala si extrem de interesanta pentru noi toti.  Astfel de evenimente vor continua si în perioada urmatoare. Asadar, în luna iulie, asteptam vizita unor înalti diplomati americani”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Proiectul a început în noiembrie 2013 si se va finaliza în iulie 2015. ParticipantiBacau Operation Atlantic Resolve  (4) sunt 20 de elevi din liceele bacauane. Seminarul  s-a desfasurat la Centrul ”American Corner Bacau” sub genericul Bacau Operation Atlantic Resolve  (1)American Popular Culture si a presupus dezbateri interactive, dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, vizionarea unor filme despre armata americana, prezentarea obiceiurilor, sarbatorilor si traditiilor americane, informatii referitoare la arta culinara, discutii pe probleme de mediu, dar si prezentarea unor celebritati de peste Ocean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com