English Access Microscholarship Bacau Program, cu profesorii Fulbright Erika Schultes si Romy Alexandra Solomon

În aceste zile Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a primit vizita profesorilor americani Erika Schultes si Romy Alexandra Solomon, care au statutul de  Fulbright English Teaching Assistant al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Erika Schultes si Romy Alexandra Solomon (1)Nu este pentru prima data când institutia bacauana organizeaza astfel de evenimente. Inca din anul 2008, elevii, studentii si profesorii bacauani au avut ocazia sa participe la seminarii initiate de Comisia Fulbright din România, în parteneriat cu CCD Bacau, de notorietate fiind programul ”Education USA”, cu o anvergura internationala. De remarcat este faptul ca Ministerul Educatiei din România a reînnoit, în anul 2013, un parteneriat cu Departamentul Federal al Educatiei din SUA, document ce promoveaza sistemul de burse Fulbright, care, astfel, au devenit operationale în cele doua tari. „Ne asteptam ca la sfârsitul acestui proiect de anvergura, care se Gabriel Stan-CCD Bacauapropie, elevii nostri sa-si îmbunatateasca vizibil nivelul de comunicare orala si scrisa în limba engleza, sa acumuleze un set de cunostinte de baza, sa înteleaga cultura si modul în care functioneaza societatea americana, si, poate, ce este cel mai important, sa traverseze o experienta educationala inedita.Nu în ultimul rând acest program le va usura liceenilor participanti, accesul la studii universitare, în conditiile în care acestia intra în contact direct cu profesori de peste Ocean. Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada îl manifesta fata de CCD Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Erika Schultes si Romy Alexandra Solomon (2)Cu ocazia acestei noi vizite, în cadrul proiectului English Access Microscholarship Bacau Program, oaspetii americani au sustinut o serie de conferinte pentru elevii admisi la acesta.

 

Întâlnirile, care s-au desfasurat la Centrul ”American Corner Bacau”, au presupus secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, vizionarea unor filme cu personalitati feminine, prezentarea obiceiurilor, sarbatorilor si traditiilor americane, informatii referitoare la arta culinara, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebritati americane, dar si diferite alte activitati outdoor. Erika Schultes a sustinut prelegerea Freedom & Democracy, iar Romy Alexandra Solomon, Human Trafficking in Romania: How to be a Freedom Fighter.

 

Erika Schultes si Romy Alexandra Solomon (4)Participantii vor beneficia de gratuitate, primind, totodata carti dar si diferite alte materiale informative. Proiectului English Access Microscholarship Bacau Program a debutat în noiembrie 2013 si se va finaliza în iulie 2015, de el beneficiind 22 de liceeni din judetul nostru. Din partea Casei Corpului Didactic Bacau proiectul este coordonat si sustinut de prof. Anca Rafiroiu, inspector scolar si de prof. Alis Galbeaza, de la Colegiul National ”Vasile Alecsandri” Bacau, care au statut de traineri, agreati de Ambasada SUA de la Bucuresti. La final, elevilor care au parcurs programul, le vor fi înmânate certificate, oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la Bucuresti, dar si diplome, din partea Centrului ”American Corner Bacau”.

 

Institutia bacauana promoveaza în parteneriat cu Ambasada SUA un set de programe culturale si educationale reprezentative, care se desfasora prin Centrul American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si prin Centrul Regional pentru Studierea  Holocaustului.  O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada SUA de la Bucuresti, fiind considerate proiecte de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com