Oferta de formare continua la CCD Bacau, pentru anul scolar 2014-2015

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a  lansat zilele acestea oferta de formare continua, destinata cadrelor didactice din judetul Gabriel Stan la cursul despre HolocaustBacau si nu numai.  Aceasta contine trei programe proprii de formare, acreditate de Ministerul Educatiei, care însumeaza 240 ore si ofera participantilor 65 credite profesionale transferabile: Integrarea TIC în procesul educational, Educatie civica – formarea profesorilor si Strategii de consiliere educationala a parintilor.

În parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, CCD Bacau ofera programul de formare continua acreditat Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii. Institutia bacauana propune 100 de cursuri, supuse avizarii Ministerului Educatiei, 30 dintre ele, fiind organizate în premiera. Dascalii din judetul nostru sunt invitati sa se înscrie la aceste programe, oferta fiind ordonata pe urmatoarele sectiuni: Curriculum – 13 programe, Management  – 9 programe, Strategii educationale – 19 programe, Consiliere metodica  – 30 programe, Evaluare – 1 program, Consiliere psihopedagogica  – 3 programe, Educatie non-formala  – 16 programe, Dezvoltare personala  – 5 programe  si Cursuri destinate personalului didactic auxiliar si nedidactic  – 4 programe.

 

Oferta Formare Continua CCD Bacau 2014

CCD Bacau va organiza în premiera doua programe de formare continua: ”Managementul institutiilor de învatamânt din perspectiva strategiei anticoruptie în educatie”, destinat personalului de îndrumare, conducere si control din învatamântul preuniversitar, consilierilor educativi si scolari, dirigintilor, dar si cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar, si ”Abilitarea curriculara a cadrelor didactice din Gabriel Stan-CCD Bacauînvatamântul primar pentru clasa pregatitoare”, destinat persoanalului didactic din învatamântul primar. „În acest an scolar ne vom focaliza pe desfasurarea programelor de formare continua acreditate, deoarece cererea pentru acestea este foarte mare. Astfel, în perioada imediat urmatoare, intentionam sa acreditam un nou program de formare continua.

Dar, în acelasi timp, vom fi preocupati si de promovarea unor proiecte europene, precum Erasmus+, care au ca obiectiv, fireste, tot formarea cadrelor didactice si care presupun atragerea unor finantari nerambursabile importante.

De aceea, acum, oferta este mai ampla, intentia noastra fiind de a colabora cu cât mai multi formatori externi acreditati, dar si cu ONG-uri de profil, cu activitate recunoscuta la nivel national“, a precizat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

În colaborare cu inspectorii scolari, si în acest an, CCD Bacau va furniza un alt program prioritar al Ministerului Educatiei: ”Abilitarea corpului de metodisti pentru realizarea inspectiei scolare de specialitate”,  destinat cadrelor didactice care au minim sase ani de activitate si gradul didactic II.

Editura Casei Corpului Didactic Bacau a lansat de curând titluri noi, propunându-si sa ofere celor interesati si alte lucrari de specialitate si metodice.  În anul ultimul an scolar  la activitatile de formare continua oferite de institutia bacauana au participat 3.024 cadre didactice, din cele 7.361 existente la nivelul judetului Bacau, înregistrându-se astfel o crestere de 15% , în comparatie cu  2012-2013, se arata într-un studiu al CCD Bacau. „Asteptam un numar sporit de solicitari, pe care speram sa le onoram la standarde înalte.   Nu trebuie sa minimalizam însa, activitatile ce se vor desfasura la Centrul „American Corner Bacau”, care a împlinit opt ani de existenta si la Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, ambele finantate si sustinute în continuare de Ambasada S.U.A. la Bucuresti, cu care vom semna un nou grant”,a mai spus profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com