O NOUA APARITIE EDITORIALA LA CASA CORPULUI DIDACTIC BACAU

De curând Editura Casei Corpului Didactic Bacau si-a completat palmaresul de 370 de titluri, lucrari de specialitate, ghiduri metodice, dictionare, culegeri de teste, reviste carte_matasarustiintifice si scolare, cu o noua aparitie: „Comunicare orala si scrisa la prescolari – grupa mijlocie (4 – 5 ani), autor, Maria Matasaru, profesor pentru învatamântul prescolar, cadru didactic cu experienta, care activeaza de peste 11 ani, la Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau.

Lucrarea este dedicata învatamântului prescolar, facând parte din categoria auxiliarelor didactice, în ultimul timp remarcându-se o cerere sporita pentru asemenea tipuri de aparitii editoriale, mai ales la acest nivel de învatamânt.

Ea reprezinta un curriculum suport, necesar cadrelor didactice în vederea atingerii obiectivelor si a continuturilor formativ – educative, prevazute în curriculumul oficial, la domeniul ”Limba si comunicare”.

Temele de comunicare orala si cele de comunicare scrisa sunt abordate într-un proces inter si transdisciplinar, fiind centrate pe functiile psihologice si pedagogice ale limbajului, ca proces psihic si comunicarii, ca fenomen socio – relational.

Sarcinile de învatare ale fiecarei teme sunt derivate din obiectivele cadru si de referinta ale programei, si vizeaza formarea unor structuri cognitive, specifice limbii române, dar  si a unor comportamente verbale si psihomotorii integrate viitoarelor competente de scris – citit si de comunicare verbala, corecta, coerenta si fluenta.

În forma elaborata, auxiliarul îndeplineste doua functii: suport pentru dezvoltarea comunicarii orale a prescolarilor de grupa mijlocie si suport pentru dezvoltarea psihomotorie, premergatoare scrisului în gradinita.

Indicatorii de performanta în comunicarea verbala si scrisa sunt structurati ascendent si vor fi usor de atins, daca se respecta ordinea temelor (logica stiintifica), si daca activitatile vor fi riguros organizate (logica pedagogica).

În continuare planul nostru editorial este ambitios. Cu resurse mici am reusit sa editam, în noua ani, pentru uzul tuturor cadrelor didactice, peste 370 de titluri.

Asadar, prin politica editoriala, încercam cu consecventa sa satisfacem cererea de carte venita din partea sistemului educational.

Aceasta ultima lucrare vine în ajutorul cadrelor didactice si copiilor din învatamântul prescolar”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com