Titluri noi la Editura Vicovia din Bacau

Editura Vicovia, cunoscuta pentru calitatea lucrarilor propuse cititorilor, va scoate in curand noi carti ale unor autori consacrati, romani din tara dar si din diaspora, dar si ale unor scriitori straini.

In primele luni din 2012, de la Editura Vicovia vor ajunge in librarii:

„Arta de a vindeca orice boala, fara doctori si operatii”, a scriitorului Louis Kuhne,

”Album de Ioan Maric”, care va cuprinde ultimile si cele mai apreciate tablouri ale pictorului naiv bacauan,

„Album de poezii”, o lucrare a scriitorului roman Radu Portocala, unde poezia se impleteste cu arta fotografica si pictura,

”Cranii de lemn”, o carte de articole si eseuri ale lui Ion Mota, care au aparut in presa interbelica,

”Cele patru patimi si remediul lor”, de Nicolae Paulescu,

”Ospetele Nemuririi”, lucrare postuma a regretatului scriitor basarabean Andrei Vartic,

 

„Istoria cimitirelor din Bacau”, a istoricului bacauan Eugen Sendrea, dar si lucrarea in doua volume a lui Mircea Stanescu, „Marturii ale detinutilor politici”.

 

„Acestea sunt doar cateva din titlurile pe care le propunem cititorilor. Vor mai fi si alte surprize in 2012 cu care vom incerca sa deschidem gustul pentru lectura”, a spus Viorel Cucu, directorul Editurii Vicovia.

 

In ultimii ani Editura Vicovia a scos peste 200 de titluri ale unor autori deja consacrati. Mai multe lucrari au aparut in premiera la editura bacauana. Dealtfel doua carti publicate la Editura Vicovia din Bacau au primit cele mai înalte distinctii la Salonul International de carte de la Chisinau, editia a 20-a. „Magistralele tehnologice ale civilizatiei dacice”, scrisa de regretatul scriitor moldovean Andrei Vartic a primit premiul Ministerului Culturii din Republica Moldova, iar lucrarea „Istoria tinutului Herta (pâna în anul 1940)”, a istoricului bacauan dr. Ioan Murariu, premiul special al Bibliotecii Nationale din tara vecina. Organizatorii au apreciat în mod special continutul celor doua lucrari dar si tinuta grafica. Dealtfel, editura bacauana este singura din judetul Bacau care a participat la târgul de la Chisinau.

Printre autorii consacrati care au publicat la Vicovia se numara: Paul Goma, acad. Gheorghe Buzatu, Ion Nuta, Andrei Vartic, Nicolae Paulescu, Ovidiu Creanga dar si Eugen Sendrea, cel mai prolific istoric si scriitor bacauan in ultimii ani. Citeste si:

“Trandafir cusut pe ie” de Viorel Cucu

O noua istorie pe placul tuturor

Bacaul, prezent la Targul International de Carte „Librex” prin Editura Vicovia

Editura Vicovia a fost premiata la Salonul international de carte din Chisinau

Paradigme ale tragediei Basarabiei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com