Pe Boc il doare in cot!/ Premierul ignora solicitarile Agentiei de Monitorizare a Presei

Premierul Emil Boc s-a aratat deranjat, pe 7 noiembrie, de faptul ca Alexandru Lazescu, directorul TVR, nu a facut restructurari in televiziunea publica si nu a ajutat partidul aflat la guvernare. Presupusa lui interventie fata de reprezentantii TVR a transpirat in presa, intr-un articol aparut in cotidianul Adevarul. Mai mult, informatia aparuta nu a fost dezmintita, dar nici confirmata de premier, in ciuda solicitarilor venite din partea organizatiilor de media. „ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, in calitatea sa de organizatie care promoveaza libertatea presei, a solicitat premierului Emil Boc sa confirme sau sa infirme veridicitatea informatiilor aparute in presa, conform carora ar fi spus despre Presedintele Director General al televiziunii publice: „Trebuie schimbat, n-a facut nimic pentru partid!”.

Trei saptamani dupa transmiterea acestei solicitari nu am primit niciun raspuns din partea primului ministru. Aceasta tacere nu poate fi interpretata altfel decat ca o recunoastere a afirmatiilor publicate in presa. Astfel, ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei considera extrem de grav acest nou gest de presiune politica asupra televiziunii publice, presiune facilitata in primul rand de actuala lege de functionare a serviciilor publice de radio si televiziune. Interventia dlui Emil Boc (prim ministru si presedinte al partidului de guvernamant) este cu atat mai ingrijoratoare cu cat vine inaintea unui an electoral, iar votul parlamentar asupra raportului anual de activitate atarna in continuare deasupra conducerii TVR“, se arata in comunicatul Active Watch

„Premierul Boc vrea capul presedintelui TVR pentru ca „n-a facut nimic pentru partid”

„In data de 7 noiembrie, cotidianul Adevarul publica un articol in care erau citate mai multe declaratii ale premierului Emil Boc referitoare la conducerea SRTV. Conform acestora, premierul „Boc a rabufnit dupa ce sefa Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a ridicat in timpul discutiilor din grup problema situatiei financiare precare a TVR, pentru care ar trebui sa se gaseasca solutii de revigorare. <<N-a facut restructurari, nu are un plan, n-a facut nimic, sa-l chemati sa-l scuturati la comisie si apoi mai vedem, respingem raportul TVR in plen si putem sa-l schimbam>>, i s-ar fi adresat premierul Ralucai Turcan”.

Reamintim ca organizatiile de media, organizatiile care se ocupa de buna guvernare si alti reprezentanti ai societatii civile au cerut in nenumarate randuri partidelor politice sa garanteze o reala independenta a serviciilor publice de radio si televiziune si sa inceteze presiunile si interferentele politice in activitatea acestor institutii. Misiunea lor publica este sa informeze cetatenii in chestiuni de interes public, nu sa deserveasca drept instrumente de propaganda ale partidelor politice.

 Razvan Martin, coordonator al programului FreeEx al ActiveWatch apreciaza ca  „In buna traditie a antecesorilor sai de diverse orientari politice, premierul Boc joaca, la randul lui, rolul de mare sforar al capastrului televiziunii publice, solicitand taierea capului presedintelui TVR pentru ca <<n-a facut nimic pentru partid>>””, se mai arata in pozitia oficiala a Agentiei de Monitorizare a Presei-Active Watch. Citeste si

Bacau: Premierul Boc promite o viata mai buna in 2012

Presedintele Berca, surprins de plecarea lui Vasile Nistor


 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com