Organizatiile judetene din regiunea Moldovei, ale Partidului Forta Civica, s-au intalnit ieri, la Iasi, cu presedintele Mihai Razvan Ungureanu si secretarul general Stefan Pirpiliu. Au venit la intalnire si partenerii de la Partidul Miscarea Populara, PNTCD si PER. Marii „absenti„ ai intalnirii de la Iasi au fost reprezentantii PDL.
Din Bacau, din conducerea organizatiei au luat parte la intalnirea regionala avocatii Laurentiu Chiciu-presedinte, Lucian Banu-secretar general, Nicu Baba-vicepresedinte, Vlad Secuiu, Cosmin Isacescu, Costin Grintescu s.a. Totodata au fost prezenti si presedintii filialelor locale ale PFC din Bacau si Onesti, Adrian Mironescu si Gelu Panfil. Atat organizatia judeteana, cat si organizatia locala din Onesti au fost date de exemplu, pentru rezultatele din ultima perioada.
Secretarul general al Partidului Forta Civica a remarcat faptul ca aliantele ARD, Alianta DA au diminuat mult din notorietatea partidului si a siglei, chiar daca partneriatele au fost vazute ca un prim pas spre unificarea dreptei. Forta Civica isi propune sa ajunga la 90-100 de mii de membri militanti, care sa poata sa il aduca pe MRU in turul doi al alegerilor prezidentiale. In momentul de fata, doar 10% din localitatile din tara au si organizatii locale ale Fortei Civice. In doua –trei luni, se doreste atragerea a peste 70 de membri si incheierea procesului de organizare la nivel de filiale judetene.
„S-a pierdut foarte mult timp si ma supara ca vocea mea a sunat in desert luni de zile. Sa ajungem acum, cu sase luni inaintea alegerilor europarlamentare sa redescoperim unitatea dreptei. Sper sa nu vina prea repede ziua in care sa-i arat cu degetul pe vinovati. ARD-ul a fost primul pas spre unitatea dreptei. Trebuia luat in considerare ce a fost bun si eliminat ce a fost nepotrivit. Multi din dreapta se opun unitatii fortelor de dreapta, pentru ca se gandesc la propria agoniseala“, a precizat Mihai Razvan Ungureanu.
„Partidele care vin din organizatiile nonguvernamentale au garantia relatiei cu oamenii. Ele vin de jos si nu din FSN, cum sunt partidele care au fost la conducere. Asa este Forta Civica si asa va fi si Partidul Miscarea Populara„“-MRU
„Nu suntem aici, pentru ca prietenii nostri, in ghililemele, Ponta si Antonescu sa ramana la putere. Ci pentru ca vrem ca Romania sa arate, in sfarsit, altfel“-MRU.
„Din martie am lansat Alianta pentru Dreptate si Adevar. Si anul acesta am inteles sa ne sacrificam propria identitate, spre a crea o unitate pe partea dreapta politica. De acum incolo, pana sa vorbim de o fuziune, partidul va functiona pe propria sigla. Vom depasi faza de interimat la nivelul organizatiilor judetene, vom acoperi toate localitatile din tara si abia apoi vom putea vorbi de fuziuni“, a precizat secretarul general al Partidului Forta Civica, Stefan Pirpiliu.
„Pana la alegerile locale, trebuie sa acoperim toate sectiile de votare. Un partid serios, reprezentativ, care sa treaca de bariera de reprezentativitate, ar trebui sa aiba cel putin 70 de mii de membri. La alegerile locale, trebuie sa fie asigurate toate listele de consilieri, in toate localitatile judetului. Daca am reusi, fiecare dintre noi, sa aduca cate doi oameni la partid, am atinge nivelul minim de militanti, adica 30 de mii de oameni. Daca si la anul vom face acelasi lucruru, am ajunge la 90-100 de mii de membri activi. Vorbim de atragerea a patru militanti, pentru fiecare membru, intr-un an. Un om la trei luni. Daca acest lucru este dificil, nu stiu cum putem face politica, cum putem spera sa schimbam Romania in bine. Asta e prima provocare pe care o avem. Deja in anumite judete s-a dovedit a nu fi imposibila. Alegerile din 2014 le putem aborda serios, cu aliantele facute cu PER, PNTCD si parteneriatul cu Miscarea Populara. Nu a fost desemnat, pana acum, in Romania, presedinte sub 5 milioane de voturi. 100 de mii de militanti ori 50, inseamna cinci milioane de voturi. Fiecare dintre ei trebuie sa completeze o lista cu 50 de persoane de potentiali sustinatori ai candidatului la presedentie.
Astazi avem 20% din numarul de membri necesari si acoperim doar 10% din organizatiile locale ale celor peste 3 mii de unitati administrative din tara. Avem nevoie de o comunicare mai buna intre noi. Pe acelasi lant. Daca fiecare dintre noi comunica constant demersurile, daca ii si informezi pe ceilalti 50, atunci vom reusi sa informam 5 milioane de oameni in Romania. Cu un efort minim, corect si constant. Astazi televiziunile aduna un rating de 1,5 milioane de telespectatori, noi putem mai mult. Mai avem nevoie de lideri locali. Suntem cu resursa limitata umana. Putini dintre noi au mai facut politica. Avem un handicap care trebuie sa-l trecem repede! Daca vrem sa fim reprezentativi, trebuie sa ne consolidam organizatiile, sa avem rapid peste 70 de mii de oameni“-Stefan Pirpiliu.
Organizatia de la Onesti, exemplu de succes la nivel de oras mediu
„Sunt presedintele organizatiei din Onesti. Un oras aflat intr-o masiva depopulare. Primul obiectiv si primul pas mare pe care sa-l faceti este sa realizam ce sansa mare avem sa schimbam lucrurile alaturi de presedintele nostru, Mihai Razvan Ungureanu. Avem scopul declarat sa facem politica. Este important ca in zona noastra de organizare sa identificam oamenii care au o cariera in spate, care sunt emblematici pentru comunitate. Este posibil sa primim si refuzuri. Unii sunt angrenati in alte formatiuni, altii nu doresc sa faca politica. Dar nu trebuie sa acceptam pe oricine in partid. Trebuie sa punem calitatea oamenilor inaintea cantitatii, atunci cand intarim organizatiile locale. Am atras in organizatie, ca vicepresedinte al organizatiei, care este director de productie la Chimcomplex SA. In termen de doua saptamani am mai primit vreo 60 de membri, care cred in acel om. Pentru dumneavoastra, daca vedeti ca nu puteti, in curs de o luna, sa atrageti alti oameni, inseamna ca aveti o problema de relationare. Fie personal, ca lideri, fie in organizatie, unde poate ca sunt membri care nu ar avea ce cauta acolo“-Gelu Panfil.