Mos Craciun va veni la Cluburile cu Lipici ale FSC-ului din Stanisesti, Vultureni, Dealul Morii, Motoseni si Letea Veche!

In ultimii sapte ani Mos Craciun a ajuns si in cele mai sarace catune din estul judetului Bacau cu sprijinul voluntarilor din intreaga tara. FSC reuseste an de an sa aduca bucuria Clubul cu Lipici-Stanisesti-FSC (105)Craciunului in casele unor copii care-si traiesc viata in lipsuri si saracie, muncind cot la cot cu parintii lor, neputand sa se bucure de copilarie. Si in acest an, cu sprijinul a mai multe sute de voluntari din intreaga tara, aproape 700 de copii din zona de est a judetului Bacau, beneficiari ai centrelor educationale Clubul cu Lipici deschise de FSC in cinci comunitati rurale, dar si din Letea Veche si Bacau, vor primi cadouri frumoase la care unii dintre ei nici nu viseaza.

Clubul cu Lipici-Stanisesti-FSC (32)Iata mai jos programul de desfasurare al serbarilor:

  1. Luni 16 dec, ora 12:00 – comuna Dealu Morii – plecarea de la Bacau in jurul orei 10:30
  2. Marti 17 dec, ora 12:00 – Slobozia Noua, comuna Stanisesti – plecarea de la Bacau in jurul orei 10:30
  3. Miercuri 18 dec ora 14:00 – comuna Podu Turcului – plecarea de la Bacau in jurul orei 12:00

–       Mosul la Scoala Stanisesti-FSC (16)   ora 14:00 – comuna Letea Veche – plecarea de la Bacau la 13:30

  1. Joi  19 dec ora 12:00 – sat Godinesti, comuna Vultureni – plecarea de la Bacau la 10:30

–          Ora 12:00 – sat Fantanele, comuna Motoseni – plecarea de la Bacau la 10:30

–          15.30 – centrul Mozaic Bacau

Ca in fiecare an copiii au trimis pe adresa FSC scrisori simple in care povestesc despre viata lor, despre familiile si satele in care traiesc. Unele scrisori au fost impresionante, prezentand povesti de viata dureroase:

Clubul cu Lipici-Stanisesti-FSC (65)“Sunt o fetita nazdravana, ii scrie Madalina de 5 ani din Podu Turcului lui Mos Craciun. Locuim intr-o casa modesta din Damacusa. Acasa suntem sapte frati, cinci fete si doi baieti… Cateodata si painea ne lipseste iar seara ne mai culcam si fara sa mancam. Acum de cand venim la centru (Clubul cu Lipici), pranzul ne este asigurat. Aici mancam sandwich-uri si multe dulciuri…” Voluntarii de la mai multe firme si institutii din Bacau si Bucuresti, dar si licee si gradinite din Bacau au primit aceste scrisori si au pregatit, in numele Mosului, daruri frumoase, cu jucarii si dulciuri, hainute, carti si rechizite, frumos impachetate, care vor aduce multa bucurie de Craciun celor mici. Incepand cu data de 16 Decembrie cadourile pregatite vor fi distribuite catre Cluburile cu Lipici. Cadourile vor fi oferite in cadrul unor serbarii la care copii il asteapta pe Mos Craciun cu cantece, colinde si obiceiuri locale. Nu doar cei mici se vor bucura de cadouri in preajma Craciunului. In paralel cu campania Fii si tu Mos Craciun, FSC a derulat si campania Daruri pentru bunicii uitati prin care a atras sustinatori si pentru programul de ingrijire la domiciliu varstnici oferit in Bacau si in zona rurala de est a judetului. Voluntarii au pregatit pachete de alimente si au facut donatii care vor ajunge la 150 de batrani, cazurile cele mai grave si dramatice aflate in evidentele organizatiei. Cea mai mare contributie a fost oferita pentru acest proiect de DEDEMAN Bacau care a oferit o sponsorizare de 8000 de lei si chiar a dotat casa unui batran paralizat cu o soba noua in valoare de peste 1600 lei.

“Multumim tuturor sponsorilor si voluntarilor din cele doua campanii. Catre ei se indreapta recunostinta noastra si a celor 700 de copii si 150 de batrani. Sunt oameni inimosi, oameni cu suflet mare, care an de an ne-au fost alaturi si ne-au ajutat sa aducem bucuria Craciunului si in casele celor mai putin norocosi. Faptul ca am reusit sa gasim donatori si pentru varstnicii pe care ii ingrijim ne bucura si mai mult, pentru ca ne dorim prin fiecare campanie, prin fiecare eveniment, sa fim alaturi de beneficiarii nostri, sa le intindem o mana de ajutor si sa-i sprijinim in efortul lor de a avea o viata normala. Voluntarii implicati in cele doua campanii ne-au demonstrat inca o data ca nu suntem singuri si ca spiritul comunitar e viu si tot mai puternic!” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)Fii si tu MC 2013 noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com