Mircea Dusa:„Obiectivul principal este cresterea capabilitatii Armatei“

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a avut astazi, 18 februarie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Martin Harris. Seful MApN si-a exprimat intentia de a dezvolta capacitatea Armatei Romane, motiv pentru care deja a obtinut mai multi bani de la buget. Numarul militarilor s-a diminuat in ultimii 20 de ani in Romania, de la aproximativ 300 de mii, la doar 70 de mii, dar care au o pregatire profesionista.

Ziua Nationala a Romaniei a fost serbata si in Bacau (15)Ziua Nationala a Romaniei a fost serbata si in Bacau (18)„În cadrul discutiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la relatiile militare bilaterale si la modalitatile optime prin care tara noastra poate beneficia de asistenta si consultanta din partea Marii Britanii în proiectarea si desfasurarea procesului de revizuire a apararii.

 

Obiectivul major al Ministerului Apararii Nationale este cresterea capabilitatii Armatei. Pentru prima data, bugetul ministerului a crescut si s-a obtinut o crestere anuala a bugetului, pâna se va atinge nivelul de 2% din PIB, conform standardelor NATO ”, a mai subliniat ministrul Dusa.

La rândul sau, ambasadorul Harris a subliniat importanta României în relatia cu Marea Britanie, accentuând faptul ca tara noastra este una dintre putinele tari care are forte armate capabile dar si vointa necesara pentru a lupta. „Puteti sa va bazati pe sprijinul nostru în procesul de modernizare, ne dorim o colaborare mai strânsa cu România pentru ca s-a dovedit un partener viabil”, a mai declarat ambasadorul Martin Harris.  Pe agenda discutiilor au figurat procesul de transformare a NATO si participarea la misiuni internationale“, se arata in comunicatul MApN.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com