Ministrul Gabriel Berca: „Ii datorez cariera mea primarului Romeo Stavarache“

In prag de motiune de cenzura, senatorul PDL Gabriel Berca, Ministrul Administratiei si Internelor, i-a facut declaratii afectuase liderului PNL Bacau Romeo Stavarache.

Discursul a fost sustinut astazi, intr-un cadru oficial, in prezenta ministrului Dezvoltarii Cristian Petrescu, a primarului Romeo Stavarache dar si a altor autoritati, in cadrul deschiderii oficiale a manifestarilor expozitionale Agromexpo, Alimentexpo si Plantexpo, din cadrul Centrului de Afaceri si Expozitii din Bacu. Cei doi ministri prezenti dar si conducerea Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est au venit in Bacau pentru semnarea unor proiecte europene, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro. „Suntem intr-un moment important, cand au fost semnate cateva contracte europene. Avem alaturi pe primarul Romeo Stavarache, caruia ii datorez intreaga mea cariera si care cred ca va face o echipa foarte buna cu viitorul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Constantin Scripat“, a spus Gabriel Berca, spre surprinderea multora.

In urma cu doi ani, senatorul Gabriel Berca dar si deputatul Mihai Banu au demisionat din PNL, pentru a trece in barca PDL. Gabriel Berca a primit functia de presedinte al Organizatiei Judetene a PDL si a fost implicat in organizarea mai multor filiale judetene din Moldova. In ciuda aparentelor, Gabriel Berca, ministrul MAI, nu a uitat cine l-a ajutat in cariera si la randul lui i-a oferit protectia primarului bacauan. Desi in ultimii ani au aparut mai multe suspiciuni de fraude din fonduri europene, la CET Bacau si la Pasajul Subteran Stefan Guse-Oituz, nicio institutie de profil nu a anuntat public daca avem de a face cu o frauda sau cu alte acte de coruptie.

In urma cu trei luni, fostul prefect Constantin Scripat anunta ca institutiile europene antifrauda vor verifica daca interesele Uniunii Europene au fost prejudiciate.

Calculul politic al liderilor bacauani pare sa fi avut un cuvant de spus. Nici Departamentul pentru Lupta Antifrauda , nici sefii lor de la OLAF nu au mai ajuns in Bacau, motivat de faptul ca numarul angajatilor institutiei din Romania este foarte redus si volumul de munca este foarte mare. Vom reveni cu detalii!

6 Comentarii

  1. pe surse din pdl spune:

    La alegerile locale merg asa. Dar sint discutii ca sa intre inapi in pnl Berca si Banu. Iar Adi Popescu se va duce la conservatori, la deputati, in colegiul in care a iesit Vasile Nistor senator.

  2. Cornel spune:

    Ministrul Berca datoreaza cariera politica unui INFRACTOR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com