Alianta pentru Bacau ancoreaza liberalii pentru castigarea Consiliului Judetean

Alianta pentru Bacau a devenit, peste noapte, vechea Alianta DA. Dupa ce Partidul Democrat Liberal (PDL) Bacau a decis sa-si uneasca destinele cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) Bacau, pentru a-si creste sansele la alegerile de pe 10 iunie 2012, sub forma unei aliante politice, si liderii Partidului National Liberal Bacau agreeaza ideea unei colaborari. Scopul declarat al PDL-UNPR-PNL din Bacau este sa-l debarce pe Dragos Benea de la conducerea Consiliului Judetean Bacau. Situatia a fost confirmata chiar de ministrul Gabriel Berca, care crede ca Romeo Stavarache si Constantin Scripat ar face un cuplu bun de primar-presedinte de CJ, in ciuda disensiunilor din ultimii ani si a acuzelor reciproce.

Constantin Scripat se pozeaza cu primarii liberali pe afise

Constantin Scripat a renuntat de curand la functia de prefect, deoarece are de facut mai multe sedinte foto cu candidatii PNL-PDL-UNPR, asa incat imaginea lui sa ajunga in tot judetul. Situatia pare gandita in „laboratoarele“ PNL Bacau, acolo unde Romeo Stavarache, Constantin Scripat si Gabriel Berca formau o echipa la alegerile din 2008. Cativa candidati la primariile din judet au confirmat faptul ca sunt pe ultima suta de metri inainte de amplasarea panourilor publicitare.

USL nu exista in Bacau.Romeo Stavarache este in liderul Aliantei DA 2012

Dupa ce i-a indus in eroare pe social democrati, la negocierea listelor pentru consiliile locale si candidati la primarii, Romeo Stavarache vrea acum sa le dea lovitura de gratie, sa-i lase si fara presedinte de Consiliu Judetean. Totodata, PNL Bacau va avea candidat la primar in orasele Bacau si Comanesti iar in Onesti, Moinesti, Darmanesti sau Buhusi va sustine contracandidatii PSD-ului. Acelasi lucru se intampla si in majoritatea comunelor.

Potrivit unor sondaje, PSD-ul are toate sansele sa piarda Onestiul. Printre contracandidatii lui Emil Lemnaru se numara Gheorghe Vicol, Marcel Bujor si Laurentiu Neghina. Ultimul dintre ei a mai pierdut din simpatia onestenilor, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Bacau l-a prins ca a dat spaga la Bacalaureat, pe care intarziatul candidat Victor Laurentiu Neghina l-a sustinut in 2010, la 34 de ani. Mai mult, candidatul Aliantei pentru Bacau a fost si condamnat la inchisoare, pentru 8 luni, cu suspendare, dar mai are sansa recursului. Liderii PDL-UNPR pana la acest moment nu au depus inca nicio candidatura. Pe surse, se pare ca unii lideri de la nivel central considera ca Neghina nu poate fi un candidat cu sanse la primarie, atata timp cat este rau vazut de onesteni, marea majoritate, oameni cu studii.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com