Micro-retea inteligenta la Universitatea Politehnica din Bucuresti, pentru reducerea costurilor de energie

Ambasada SUA la Bucuresti anunta ca a acordat o finantare pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, pentru crearea unei micro-retele care va contribui la reducerea emisiilor de CO2 si a costurilor cu energia. Studiul va fi realizat de E3 International, LLC din Bethesda, Maryland, iar firma americana va suporta 125.854 de dolari din costul total de 506.516 dolari.

www.campus.upb.ro

www.campus.upb.ro

Comunicat: GUVERNUL SUA SPRIJINA PROIECTUL DE MICRO-RETEA INTELIGENTA AL UNIVERSITATII POLITEHNICA DIN BUCURESTI
Ambasada SUA este încântata sa anunte, ca parte a sprijinului continuu oferit Guvernului României, ca Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA) a acordat astazi Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB) o finantare pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. Acesta va evalua viabilitatea tehnica, economica si financiara a implementarii unui proiect pilot de micro-retea inteligenta în campus. Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai veche, mare si prestigioasa universitate tehnica din România si are 30.000 de studenti si 3.000 de angajati.
Acordul de finantare a fost semnat la UPB de catre Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, si Mihnea Costoiu, presedinte si rector UPB. „Folosind cele mai noi tehnologii de retele inteligente si pentru constructii inteligente, Universitatea Politehnica din Bucuresti îsi va putea gestiona mai bine energia, întretinerea si costurile de operare”, a spus ambasadorul Hans Klemm.
UPB intentioneaza sa implementeze proiectul de micro-retea inteligenta în tot campusul, ceea ce va reduce costurile anuale ale energiei si emisiile de gaze cu efect de sera ale universitatii. Rectorul Mihnea Costoiu a declarat: „Acordul semnat astazi, prin care se va implementa un sistem de gestionare a energiei similar celui unui oras inteligent, ne ofera oportunitatea de a ne alatura unui grup restrâns de universitati europene care au început sa implementeze un astfel de concept ambitios. Este primul pas în colaborarea cu Guvernul SUA pe care dorim sa o dezvoltam si mai mult.”
Studiul de fezabilitate va evalua oportunitatile de extindere a capacitatii de generare de energie, de aplicare a trigenerarii si de diversificare a resurselor energetice. În plus, el va analiza adaugarea de sisteme de stocare a energiei termale si electrice, precum si maximizarea utilizarii de tehnologii pentru constructii inteligente. Studiul va include un audit energetic, o analiza a impactului asupra mediului, un plan preliminar al micro-retelei inteligente si o analiza a impactului economic, financiar si de dezvoltare al proiectului.
Proiectul va utiliza tehnologii precum motoarele pe gaz, iluminatul eficient energetic, sisteme de gestionare a distributiei si întreruperilor, masurare avansata, sisteme fotovoltaice pentru acoperisuri si sisteme de stocare a energiei termale si pe baterie. Studiul va fi efectuat de E3 International, LLC din Bethesda, Maryland, firma de consultanta în domeniul eficientei energetice si al energiei regenerabile, care va suporta o parte din costurile studiului (125.854 de dolari din costul total de 506.516 dolari).

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com