Matthew Rojansky va vorbi despre relatiile ruso-americane la CCD Bacau

Maine, de la ora 14.30, la American Corner din Bacau va avea loc conferinta “Relatiile ruso-americane“. Aceasta va fi sustinuta de Matthew Rojansky, profesor universitar la Universitatea din Washington D.C. si director adjunct al Programului pentru Rusia si Eurasia, la Carnegie Endowment.

Matthew RojanskyEvenimentul este organizat de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, în colaborare cu Centrul Cultural American, din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. Profesorul Matthew Rojansky este expert în probleme de securitate nationala si politici privind armamentul nuclear, activitatea sa centrandu-se pe relatiile dintre Statele Unite ale Americii, NATO si statele din fosta Uniune Sovietica.

Invitatul american este participant la Dialogurile Dartmouth, care reprezinta o continuare a initiativelor de rezolvare a conflictelor dintre S.U.A. si Rusia, începute în 1960, iar comunicarile sale profesionale au fost publicate de ”International Herald Tribune”, ”Washington Post” si ”Foreign Policy”. Activitatea de maine se adreseaza profesorilor de istorie, precum si persoanelor interesate de relatii internationale si studii politice, si se va desfasura la Centrul American Corner Bacau, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru”. „Aceasta conferinta continua  seria de astfel de activitati, prin intermediul carora dorim sa oferim colegilor, profesori, dar si publicului doritor, posibilitatea de a se informa asupra unor aspecte sensibile ale politicilor mondiale contemporane, de a afla noutati si de a intra în contact cu experti americani, pentru a face schimb de idei si pentru a învata din experienta lor. Asadar, credem ca prezenta unui nou speaker american la Bacau este binevenita”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Matthew Rojansky 

Matthew Rojansky este director adjunct al Programului pentru Rusia si Eurasia la Carnegie Endowment.
Ca expert în probleme de securitate nationala si politici privind armamentul nuclear, activitatea sa se concentreaza pe relatiile dintre Statele Unite ale Americii, NATO si statele din fosta Uniune Sovietica.
De asemenea, el este responsabilul pentru Programul Carnegie din Ucraina si analiza politicii si securitatii din Europa de Est, inclusiv Belarus si Moldova.
Din 2007 pâna în 2010, Rojansky a activat ca director executiv al Parteneriatului pentru o America Sigura (PSA).
Fondata de fostul congresman Lee Hamilton (D-IN) si fostul senator Warren Rudman (R-NH), cu un grup de 12 lideri seniori din ambele partide politice, PSA  cauta sa reconstruiasca dialogul bipartit si dezbaterea productiva pe probleme de securitate nationala a S.U.A. si provocari legate de politica externa.
În perioada când a activat la PSA, Rojansky a condus initiative bipartite la nivel înalt, menite sa conduca la îmbunatatirea relatiilor dintre S.U.A. si Rusia, întarind angajamentul S.U.A. de control si non-proliferare a armamentului nuclear si influentând angajamentul oamenilor de stiinta din lume catre o rezolvare pe cale diplomatica a conflictelor.
În perioada anterioara activitatii la PSA, Rojansky a fost functionar în biroul judecatorului Charles E. Erdmann la Curtea de Apel a S.U.A. pentru Fortele Armate,
cea mai înalta Curte a Armatei Americane.
Totodata, el a servit, în calitate de consultant, în conflictul arabo-israelian, dar si ca cercetator stiintific atasat la Centrul pentru Securitate si Cooperare Internationala al Universitatii Stanford.
Rojansky este profesor universitar la Universitatea Americana din Washington D.C., si participant la Dialogurile Dartmouth, o continuare a initiativelor de rezolvare a conflictelor dintre S.U.A.- Rusia, începute în 1960.
El este în mod frecvent intervievat la TV si radio, iar lucrarile sale au aparut în The International Herald Tribune, the Washington Post, si Foreign Policy.
Educatie: J.D., Stanford Law School; A.B., History, Harvard University.
Limbi vorbite: engleza, ebraica, rusa.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com