Marcel Iures vine la Bacau, la Teatrul de Vara „Radu Beligan“, la premiera fimului „Octav”

Filmul „Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iures în rol principal, va rula in premiera la Bacau, sambata, 30 septembrie 2017, la Teatrul de Vara „Radu Beligan”, la ora 19:00.

„Evenimentul îsi propune sa faca cunoscut publicului din Bacau un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emotie si nostalgie. Filmul, reprezentând o „declaratie de celebrare a vietii”, transpune o serie de imagini calde si poetice despre România.

Spectatorii bacauani vor avea, astfel, ocazia sa vizioneze filmul în compania lui Marcel Iures, actorul principal din „Octav”, si a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este si co-scenaristul acestui film.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat în vârsta, care se reîntoarce la conacul copilariei sale aflat undeva în zona rurala a României, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta îl poarta într-o calatorie minunata în timp, înapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai.

Pelicula a fost selectionata în cadrul prestigiosului Festival International de Film de la
Montreal, Canada, 2017, la sectiunea Focus on World Cinema, un festival de traditie pentru cinematografia mondiala, aflat la cea de-a 41 editie.

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distributie de exceptie: Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Stefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Filmarile au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel si la Studiourile Cinematografice Bucuresti (Buftea).

Coproductie România — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (producator Adela Vrînceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audienta Generala).

Eveniment organizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bacau“, precizeaza organizatorii.


Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com