Luna Artelor in Moinesti

Municipiul Moinesti gazduieste în perioada 9 august-7 septembrie cea de-a doua editie a Taberei de Pictura si Sculptura, eveniment finantat cu fonduri europene, prin POR, în cadrul proiectului „Promovarea potentialului turistic al municipiului Moinesti. La editia din tabara sculptura-picturatabara sculptura-pictura_690_360x480acest an si-au anuntat prezenta zece artitsti plastici de prestigiu din tara si strainatate dar si patru sculptori. Doi artisti vor veni din Ucraina, de la Cernauti, prin intermediul Centrului Cultural „Perla“.

Tabara artistica se va deschide vineri, 9 august, de la ora 16.00 la una din pensiunile din localitate iar închiderea manifestarilor culturale în orasul lui Tristan Tzara se va face sâmbata, 7 septembrie la Galeriile de Arta „Geneza“ din Moinesti. Organizarea taberei presupune trei cicluri distincte, de câte zece zile: 9-18 august, 19-28 august, 29 august-7 septembrie. „Artistii care au trecut de etapa selectiei si au confirmat deja participarea sunt Vlad Ciobanu (Bucuresti) si Dan Palade, director al Muzeului de Arta din Timisoara, pentru prima etapa, Volodmir Teutu, Liudmila Bogdan (Cernauti) si Lucian Tudorache din Piatra Neamt, pentru al doilea ciclu al taberei iar pentru ultimile zece zile Sabin Garea din Bacau si Stefan Bandalac din Bucuresti. Pe lânga acesti artisti se adauga si moinestenii Dumitru `Maku` Macovei, Ioan Vasâi si Elena Lupascu“, a precizat Viorel Costea, purtarorul de cuvânt al Primariei Moinesti. instalare sculptura Ingertabara sculptura-pictura_842_640x480Selectionarea invitatilor s-a facut pe baza CV-ului, a participarii la alte expozitii si tabere de creatie.

 

La editia de anul trecut a Taberei de Pictura si Sculptura din Moinesti au participat 12 artisti plastici, din care patru din Republica Moldova (Chisinau)  si  Israel (din localitatea Rosh Pinna, infratita cu municipiul Moinesti), trei sculptori si noua graficieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com