Lista neagra cu români a Kremlinului – o facatura a presei basiste

Scris de Valentin Vasilescu

În media din România unde criteriul competentei a disparut, s-a consacrat deja o reteta de promovare a unor

FOTO Libertatea

FOTO Libertatea

personaje lipsite de valoare. În amalgamul de chilotareli fara perdea caracteristic tuturor canalelor TV de azi, e suficient sa-i creiezi oricarui neica nimeni aura de oponent al Rusiei, ca el sa devina peste noapte un VIP.

Un exemplu concludent în acest sens este facatura cu cei cinci români care ar figura pe lista neagra a Kremlinului. Amiralul Tiberiu-Liviu Condon, seful Statului Major al Fortelor Navale e trecut la plesneala pe acesta lista, întrucît participarea sa în misiuni internationale de cooperare în/cu Federatia Rusa ( total absente de un an, de cînd a fost numit pe functie ), se face la ordinul ministrului Apararii Nationale, cu acordul partii ruse. Ca particular, amiralul oricum nu-si poate face concediul în Rusia, din motive lesne de înteles.

Tot ca nuca în perete apare si Gheorghe Hategan, director general Transgaz care n-are nici în clin nici în mâneca cu Rusia. Nici playboy-ul dâmbovitean Adrian Cioroianu n-are ce cauta pe lista, daca ne gîndim ca a fost pus ministru de Externe, fara sa aiba nicio tangenta cu diplomatia, devenind prin comportamentul sau infantil, cel mai penibil membru al Guvernului din toate timpurile.

Adrian CioroianuSingura explicatie ramîne doar disperarea de a resuscita un anumit sau anumiti pseudo-politicieni care nu mai sunt pe val. E vorba de tînarul parlamentar Eugen Tomac, nascut si educat în limba rusa, în regiunea Odesa din Ucraina. Devenit la 24 de ani consilier prezidential si copil de suflet al fostului presedinte Traian Basescu. Relavanta pentru el fiind devierea pe aratura fata de subiectul în cauza.

 

Tomac: Am fost un critic constant al politicilor ruse fa?? de Republica Moldova. Insisten?ele mele au efecte

Persoana cheie a listei este Iulian Chifu si el fost consilier prezidential pentru Afaceri Strategice, Securitate si Politica

FOTO dcnews.ro

FOTO dcnews.ro

Externa al lui Traian Basescu. Actualmente, ramas tot la fel de arogant ca si pe vremea cînd îl sfatuia pe Basescu, dar nitel cam fara ocupatie.

Schema nu se rezuma doar la beneficiarul direct al acestei chifle jurnalistice. Ne uitam si vedem ca exista si cineva pregatit sa dea cu capul la aceasta centrare. Un mare deontolog al Justitiei sub mandatele lui Traian Basescu. Ajuns acum tot o chiorba sleita si fara substanta, ca si Chifu. Dîndu-si cu parerea fara s-o întrebe nimeni.

Monica Macovei, despre „lista neagr?” a Kremlinului: „Putin este indezirabil ?i este un pericol pentru România”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com