Licitatii „gratuite“ la Primaria Bacau

Pentru modernizarea sediului Primariei Bacau au fost alocati, initial, 1,1 milioane de lei. Investitia a fost anulata dupa un studiu tehnic, desi în prealabil fusese organizata o licitatie si desemnat un câstigator.

Prescriptia este departe/ Dosarele le-au distrus reputatia si afacerile

Desi sediul este subred si neizolat termic, edilii bacauani au decis sa nu mai modernizeze imobilul de pe strada Marasesti. În urma unui studiu tehnic s-a constatat ca înainte de fi puse termopanele, cladirea are nevoie de o consolidare serioasa. „S-a renuntat la modernizarea sediului, deoarece s-a facut un studiu din care a rezultat ca sunt necesare lucrari importante de consolidare, pentru care trebuie mai multi bani. Personal, cred ca ar fi oportuna construirea unei alte cladiri“, a spus viceprimarul Dragos Luchian.

Grupul de cogenerare, disputat de patru consortii

Primaria întâi face licitatiile si apoi verifica oportunitatea investitiei

Administratie si afaceri grele cu terenuri

În vara, conducerea primariei anunta organizarea unei licitatii pentru modernizarea si înfrumusetarea cladirii. ”Daca nu vor fi contestatii, vrem sa înceapa imediat investitia. Pâna la sfârsitul toamnei, ar trebui sa fie gata”, a spus, în iulie 2011, Leonard Padureanu, administratorul municipiului Bacau. Pe 12 septembrie a fost desemnat câstigatorul contractului. Firma Nortek Trust urma sa faca proiectarea si executia întregii lucrari, pentru 590 de mii de lei. Din acesti bani urma sa fie îmbunatatit aspectul estetic, sa fie montate termopane si realizate unele reparatii generale si de renovare.

Lucrarea nu a mai avut loc, deoarece s-a constatat ca este inoportuna. „Studiul tehnic a fost facut recent, dupa licitatie. E de vreo luna. E nevoie de multi bani pentru consolidarea acestei cladiri“, a mai spus Dragos Luchian. Directorul general al firmei Nortek Trust, Cezar Raduinea, a refuzat sa ofere un raspuns spontan, prin telefon, legat de întreruperea contractului cu Primaria Bacau.

Inginerie financiara cu certificate de carbon

2 Comentarii

  1. me spune:

    Uite cum mai intra niste banisori prin buzunarele primarului si-al amicilor de biznis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com