Protest pasnic in Bacau (galerie foto)

În fata Casei de Cultura din Bacau s-au adunat peste 500 de manifestanti, cu pancarte, fluiere si afise cu mesaje împotriva Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu. Protestul a fost autorizat de la ora 16.00 la 18.00.

Cei mai multi dintre ei au venit în Piata Tricolorului din partea Partidului Social Democrat. Printre participantii la miting s-au numarat senatorul Gabriel Mardare, Dumitru Braneanu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, consilieri locali si alti lideri social democrati. Au fluierat, au huiduit Guvernul Boc si pe presedinte, dar fara sa adreseze cuvinte grele autoritatilor statului.

 

„Jos Guvernul Boc, ca e dobitoc!“

 

Un alt grup a participat la manifestatie, de aproximativ 50 de persoane, format în jurul unor revolutionari. Acestia au venit cu doua sicrie, „dedicate“ lui Traian Basescu si Emil Boc, doua cruci dar si coroane de flori. Mesajul lor a fost mult mai radical. „Sa moara Basescu!“, „Condoleante! Boc ia-o din loc!“, „Basescu, nu apuci 40 de zile“, „Jos Guvernul Boc, ca e dobitoc!“ dar si alte sloganuri.

Colonelul Vasile Enache: „Le multumesc manifestantilor pentru ca s-au comportat civilizat!“

Gerul care s-a lasat în Bacau i-a facut pe multi dintre participantii la protest sa nu ramâna nici macar doua ore pe trotuarul din Piata Tricolorului. Aproape de ora 18.00, grupul de manifestanti era aproape egal cu cel al fortelor de ordine. „Acest protest a fost autorizat de primarie. Nu am avut niciun fel de incidente. Tocmai de aceea, tin sa le multumesc pentru modul civilizat în care au manifestat“, a spus colonelul Vasile Enache, comandantul Jandarmeriei Judetene din Bacau

.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com