Licitatia pentru modernizarea Insulei de Agrement a fost anulata pentru abateri grave

Peste 37 de milioane de lei au fost puse la bataie de Primaria Bacau pentru realizarea primelor lucrari de modernizare a Insulei de Agrement. In primele trei saptamani de la deschiderea procedurii de licitatie s-au inscris sase firme. Este vorba de Dasricom SRL din Podul Turcului, Super A Plus K SRL din Galati, Strabag SRL din Bucuresti, Nortek Trust si Instal Design SRL, ambele din Bacau si Constructii Hidrotehnice SA din Iasi. In mod neastepat, Primaria Bacau a anulat licitatia, punandu-i, astfel, degeaba pe drumuri pe reprezentantii societatilor. Motivul invocat de municipalitatea bacauana este cel putin suspect: „Abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului. In baza art.15(4),HG 1660/2006 si in baza art. 209,al.1,lit.c,OUG 34/2006, autoritatea contractanta a hotarat anularea procedurii deoarece s-au constatat erori/ omisiuni privind cantitatile/dimensiunile lucrarilor, abateri care afecteaza procedura, autoritatea contractanta fiind in imposibilitatea de a adopta masuri corective fara ca acestea sa conduca la incalcarea principiilor achizitiilor publice: transparenta si asumarii raspunderii“.

Pentru 37 de milioane de lei, Primaria Bacau dorea sa fie realizate urmatoarele lucrari:
– Executare lucrari de desfiintare: corp grupuri sanitare, corp bar terasa, complex magazine, pod de legatura cu insula mica;
– Executare lucrari de construire:
* Lucrari de modernizare – Insula de agrement (pod acces, alei, parcare, retele edilitare, amenajari, agrement):
Zona I: parcare supraetajata cu 73 locuri, fantana arteziana;
Zona II: terenuri pentru sport pe plaja de nisip, podina de lemn pentru promenada, cafenea terasa;
Zona III: AQUALAND si KIDSLAND;
Zona IV: zona sportiva (teren de sport cu anexa si terasa, zidul de escalada, teren role, biciclete);
Zona V: zona sporturi nautice (debarcader pentru ambarcatiunile cu motor, depozit ambarcatiuni, SKATEPARK);
Zona VI: zona culturala (sera, biblioteca ceainarie, teatru de vara in aer liber);
Zona VII: zona de agrement.
* Lucrari de reabilitare: alei pietonale si spatii verzi, pasarela pietonala intre insule, consolidare si modernizare pod acces.

Desi a fost semnat contractul cadru de finantare europeana cu Ministerul Dezvoltarii, Primaria Bacau nu a gasit banii necesari pentru cofinantare, adica aproximativ 4 milioane de euro. Insula de Agrement din Bacau are 85 853 de metri patrati, iar insula mica 5822 de metri patrati. Numai plaja are peste 6300 de metri patrati. Dintre constructiile existente pe Insula, majoritatea nu sunt trecute in cartea funciara. Doar 519 metri patrati construiti sunt mentionati in CF, iar restul de 1018 metri patrati nu sunt realizati in totalitate cu respectarea normelor legale in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com