Laurentiu Chiciu, avocatul fratilor Druta: „Nu exista probe care sa-i incrimineze direct“

Tudor si  Grigore Druta, din Republica Moldova, aflati in arest pentru 29 de zile, sub acuzatia de instigare la omor deosebit de grav, ar putea fi eliberati la urmatorul termen, daca avocatul va dovedi ca intre ei si ceilalti moldoveni, acuzati ca l-ar fi ucis pe omul de afaceri bacauan Valeriu Damian nu exista nicio legatura. Curtea de Apel Bacau a decis ieri, 13 februarie, ca cei doi sa ramana dupa gratii, deoarece ar prezenta un pericol social deosebit.

Laurentiu ChiciuAvocatul Laurentiu Chiciu, dupa studierea dosarului, afirma ca in locul celor doi frati puteau Tudor si Grigore Druta, in ares t(5)fi arestati toti barbatii moldoveni, aflati in treacat prin Romania. Mai mult, chiar si interceptarile telefoanelor au fost facute de la relee diferite. „Sunt numai probe indirecte. Nu exista nicio dovada ca Tudor si Grigore Druta ar fi vorbit cu adevaratii faptasi. Nici ca s-ar cunoaste macar. Exista doar triunghiulatie. Ei au venit la cineva aflat undeva intre Margineni si Crihan, iar cei sase au fost la Luncani. Sunt 2,5 milioane de barbati in Republica Moldova, oricine putea fi acuzat de instigare la omor“, afirm? avocatul bacauan Laurentiu Chiciu.

 

Alexei Vajaiala, in autodenunt: „I-am acordat primele ingrijiri. Nu am vrut sa-l ucidem pe Damian“

Valeriu Damian  (17)Valeriu Damian  (19)Potrivit procurorilor bacauani, sase barbati au fost in casa, la Luncani, si „au contribuit“ la moartea lui Valeriu Damian, cunoscut om de afaceri, proprietar al lantului de benzinarii Helios. Ancheta a fost usurata de un autodenunt facut de Alexei Vajaiala. „Ei nu au vrut sa-l omoare. I-au pus scoci la gura (n.r. si pe nas), dar Damian avea probleme si cu inima. S-a sufocat, a facut stop cardio-respirator. Alexei Vajaiala, care a facut denuntul, afirma ca el a vrut chiar sa-l surescite si i-a acordat ingrijiri, dar era prea tarziu“, mai apreciaza Laurentiu Chiciu, avocatul fratilor Druta. Cei sase moldoveni acuzati de omor sunt Ramazan Murtazaliev Trofim Andrei, Vîjîila Alexei, Procopenco Iurie, Cebotari Sergiu si Calamanov Petru. Cinci dintre ei, printre care si denutatorul Alexei Vijiiala, sunt inchisi in Ucraina, tot pentru omor. Situatia este complicata astfel, deoarece ei au de ispasit o pedeapsa mare, pentru o fapta identica. Cu alte cuvinte, anii de inchisoare facuti acolo ar putea fi Valeriu Damian a fost dus pe ultimul drum (5)suficienti cat sa acopere eventuala pedeapsa dispusa de Justitia romana.

„Vinovatul moral trebuie tras la raspundere“

„Este un caz foarte complicat. Important este sa fie trasi la raspundere si vinovatii morali, care au spus ca fratele meu ar avea acei bani in casa. De aici s-a declansat totul. Cand lucrurile vor iesi la iveala voi spune mai multe. Acest om, care avea o datorie la fratele meu, a creat o perdea de fum“, afirma fratele Nicusor Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com