Judecatoria Bacau : Dumitru Sechelariu- achitat, Iuliean Sutu-doi ani cu suspendare, in dosarul DNA de cumparare de influenta

Acuzatiile de coruptie ale procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) nu au fost confirmate astazi de Judecatoria Bacau, instanta care a decis sa-l achite pe fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu. Celalalt inculpat din dosarul cumpararii de influenta pentru litigiul dintre SC Transport Public-Primaria Bacau, Iuliean Sutu, a fost condamnat la doi ani cu suspendare. Decizia Judecatoriei Bacau nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs de procurorii Anticoruptie. „Nu comentez decizia Judecatoriei, voi face declaratii cand sentinta va fi definitiva. Sunt foarte confuz, sunt bulversat. De doi ani si jumatate traiesc un cosmar“, ne-a declarat Iulian Sutu.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, pe 17 februarie 2010, Dumitru Sechelariu i-a dat lui Iuliean Sutu 77400 de lei, care trebuiau sa ajunga la magistratii Curtii de Apel din Bacau. Banii trebuiau sa indulceasca decizia judecatorilor in litigiul comercial legat de terenul disputat de SC Transport Public SA si Primaria Bacau. In acel moment, societatea de transport era in negocieri cu Kaufland, de la care primise un acont de 2,5 milioane de euro pentru teren.

Dosarul de cumparare de influenta pe langa judecatorii Curtii de Apel Bacau, prin care au fost trimisi in judecata Dumitru Sechelariu si Iuliean Sutu, are mai multe lacune. Principalele argumente ale apararii sunt inregistrarile „neautentice“ (neautorizate) dar si incercarea de provocare a inculpatilor, facuta de persoanele care au formulat denuntul.

2 Comentarii

  1. intrebare spune:

    Pe asta nu trebuiau sa-l provoace, ca sigur incerca sa dea mita. Dar, asa e justitia noastra, oarba. Vedem ce se intampla la recurs

  2. Zeghe spune:

    Tare Seche. Scapa de dosare si ajunge din nou primar. In 2016 se intoarce la Primaria si gaseste toate furaciunile lui Romica&comp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com