Jandarmii bacauani doneaza sange/„Jandarmeria doneaza viata pentru Romania!”

Pentru a veni în ajutorul persoanelor în suferinta, peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau si din Gruparea de Jandarmi Mobila Bacau, vor dona sânge, activitate voluntara ce se înscrie în campania „Jandarmeria doneaza viata pentru Romania!” desfasurata la nivel national în luna octombrie.  Desi au fost facute numeroase campanii de sensibilizare a populatiei fata de problematica donarii de sânge, iar jandarmii bacauani au mai desfasurat o astfel de campanie si în luna martie, la nivel judetean exista înca un deficit important de sânge, care la un moment dat poate salva o viata.

”Prin aceasta campanie încercam sa sensibilizam cetatenii cu privire la importanta donarii de sânge, astfel încât în data de 1 noiembrie sa se alature jandarmilor si sa dea dovada de solidaritate. Prin gestul lor, sub îndemnul „Întinde o mâna! Salveaza o viata! Doneaza sânge!”, jandarmii doresc sa atraga si alte persoane, cetateni ai judetului, care sa doneze sânge, considerând ca astfel se pot salva mai multe vieti. Cei interesati se pot prezenta la  Centrul de Hematologie si Transfuzie – Bacau si Onesti, având asupra lor un act de identitate”, afirma intr-un comunicat mr. Sebastian Cretu, ofiter responsabil in departamentul Informare,Relatii Publice si Relatii cu Publicul – I.J.J. Bacau.

Orice persoana cu vârsta cuprinsa între 18 si 60 de ani care doreste sa doneze sânge trebuie sa respecte anumite condi?ii. Donatorul sa nu consume alcool în ultimele 48 de ore, sa aiba o greutate corespunzatoare, sa nu sufere de boli de piele, sa nu fi avut TBC, hepatita, malarie, alergii, sa nu fie racit sau sub tratament, sa nu se fi vaccinat în ultimele doua saptamâni si sa nu fi suferit de vreo operatie în ultimele trei luni. În dimineata recoltarii, donatorii sunt sfatuiti sa mânânce o mâncare usoara si sa bea cât mai multe lichide.

” Cu aceasta ocazie, jandarmeria aduce la cunostinta ca orice donator beneficiaza de analize ale sângelui gratuite, sapte tichete de masa, o zi libera de la locul de munca sau de scutire de frecventa în cazul studentilor si elevilor si decontarea cheltuielilor de transport în ziua recoltari. Astfel, ne bucuram de reusita lucrului bine facut, atunci când realizam ca fiecare jandarm donator de sânge e posibil sa salveze o viata, acest gest altruist evidentiind si latura umana a personalului Jandarmeriei Române, reusind sa nu fim doar în slujba cetatenilor sanatosi ci si a celor care au cel mai mult nevoie de noi, ca oameni”, se mai arata in comunicatul jandarmilor bacauani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com