„Istoria evreilor. Holocaustul”, la CCD Bacau

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau si cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, va organiza marti, 17 decembrie 2013, la ora 15.00, în Sala de Holocaust in Romania (41)conferinte a I.S.J. Bacau, lansarea unitatii didactice auxiliare, sub forma de DVD, „Istoria evreilor. Holocaustul”. Continutul acestuia reprezinta rezultatele eforturilor Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” de a pune la dispozitia profesorilor  de istorie si de stiinte sociale o baza de date accesibila, privind Holocaustul din România. “În acest context Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a organizat în ultima perioada o serie de evenimente notabile, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”. Asadar si în acest an scolar vom initia împreuna, la Bacau, mai multe proiecte civice si educationale”,  ne-a declarat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau. Obiectivul proiectului este acela de a oferi,  pentru fiecare lectie din cadrul disciplinei optionale de liceu „Istoria Evreilor. Holocaustul”, mai multe surse de Holocaust in Romania (40)documentare, astfel încât, subiectul sa devina pertinent, clar si abordabil. DVD-ul contine harti, documente de arhiva, fotografii de epoca, publicatii antisemite si filme, care se constituie în materiale educationale integrate, prezentate într-un format multimedia, menit sa ofere o experienta a învatarii deversificata si atractiva. Acesta cuprinde deopotriva si  link-uri utile pentru cadrele didactice interesate de tematica.  Proiectul educational a fost finantat, print-un grant acordat de Conference on Jewish Material Claims aganist Germany, în cadrul programului de formare ”Educatie pentru viitor prin întelegerea trecutului”, agreat de Ministerul Educatiei Nationale.

Reamintim faptul ca, odata cu trecerea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, din subordinea Ministerului Culturii si Cultelor, în coordonarea primului ministru, prin Cancelaria primului ministru, directorului Holocaust in Romania (43)Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, prof. Gabriel Stan, i-a fost reconfirmata calitatea de membru al Comitetului pentru programe educationale si parteneriate cu institutii academice, care functioneaza pe lânga acesta.

Comitetul reprezinta organul consultativ de specialitate, pentru elaborarea si implementarea programelor educative, adopta planul national de programe educationale, face recomandari, avizeaza si face propuneri asupra acestora, fiind alcatuit dintr-un numar de pâna la 31 de personalitati reprezentative si recunoscute în domeniul studierii Holocaustului, personalitati ale vietii publice interne si internationale, cu competente si merite în domeniul studierii Holocaustului, numite prin decizie a primului ministru, la propunerea directorului general al Institutului, prof. univ. dr. Alexandru Florian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com